Wi-Fi Alıcıyı modeme takmak işe yarar mı?

192269

Megapat
Makaleler
1
Yeni evimiz eski evimizin 200 metre kuzeyinde kalıyor, eski evimizde ADSL altyapı vardı yeni evimizde hiç altyapı yok. Bir arkadaşım da da aynı sorun vardı kendisi eski evlerine internet bağlatmış ve aşağıda resmini attığım ürün ile yeni evlerine bilgisayarlarına internet çekmeyi başarmış hemde 16 Mbps internette 15.34 Mbps download, 1Mbps upload alıyor yani 200 metre mesafeden neredeyse 0 kayıp ile internet alıyor. Bunu bizde yapmayı düşündük, ancak bu ürün sadece USB girişi ile bilgisayara takılıp sürücüsü yüklendikten sonra USB üzerinden internet alabiliyor. Ben bu gibi ürünleri USB girişi bulunan bir modeme taksam, modemi evin içerisinde bir yere koysam ve oradan doğru internet dağıtımını sağlayabilir miyim? Ona göre satın alacağım bu üründen, ürün adı Everest EWN-720. Bunu isteme amacım ise hem telefona hem bilgisayara Wi-Fi yolu ile internet göndermek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Merhaba. Evet, mevcut wi-fi sinyaliyle menzil artırabilen bu ürün son şartlarda işinize yarar. Tıpkı bir access point'in menzili artırabildiği wi-fi kullanım alanı gibi, 2400 mt'ye kadar dahili panel antenli, USB arayüzlü halidir diyebiliriz. Hemen hemen bütün PC işletim sistemleri ile tam uyumlu, wi-fi sinyalini wi-fi modemin arayüzünden 8 mt'lik USB kablosuyla hiç bozmadan (orijinal haliyle taşıyarak) alıp örneğin bahçedeki, balkondaki direğe bağlatabilen özel arka aparatıyla 2400 mt. 'ye kadar artırılmış olan menzille bu ürünü kullanmak mümkündür. Kolay gelsin.

Dostum ondan bahsetmiyorum benim demek istediğim mesela bu ürünü aldım evet bu ürün şuanda 16Mbps limiti olan bir interneti tamı tamına 16Mbps olarak 200 metre uzaktaki evime çekiyor ama usb ile sadece bilgisayara bağlanabiliyor ben bunu modem gibi bir şeye takıp eve Wi-Fi olarak yollamasını istiyorum. Yani kablosuzdan kabloluya çevirmek yerine kablolu alıp kablolu verecek. Amacım o.

Merhaba. Çalışma özelliğini bence yanlış olarak değerlendirmişsiniz, çünkü bu cihaz bilgisayarın USB'sine bağlanmıyor, ilk linkteki kendi özelliklerini tanıtım bilgisinde bu belirtilmiştir, sadece USB'li modeme bağlanarak bu modem sinyallerinin menzilini iyice artırıyor, karşı taraftaki (evdeki) tablet, laptop, vb. alıcı cihazlarla bunun alınabilmesi için verici konumundaki diğer bir evde fişle prize takılı PC, modemin, bu modemin USB'sine bağlı çalışan sözü edilen bu cihazın konuşlandırılması gerekiyor.

Yani bilgisayara bağlanarak ayni anda hem modem olarak çalışıp hem de wi-fi sinyalini artırabilme görevini bu cihaz yapamaz, teknik özelliklerinden anladığım kadarıyla. Modemdeki USB bağlantısından sonra kendi CD'siyle driver'ı sisteme yüklendikten sonra dış ortama bağlanma şartı da pek yoktur, böyle bir şart eklenerek belirtilmemiş, bu yüzden örneğin dışarıya bağlanmayıp iç (kapalı) mekana merkezi olarak yerleştirilip 2400 mt. menzille başka evden veya evin uzak noktalarından (access point'lerdeki menzil artırma gibi) wi-fi sinyali kendi etki sahasının dışına çıkılmadıkça alınabilir. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
2019 Nisan'dan kalma ama belkı cevap döner simdi arkadasın asıl ıstegıyle benımkı aynı YENİ TEKNİK SEMBOL sorumuz bu alıcı ile modeme USB ile baglayıp al ver işi yapmak yani modemden evde normal hat takılı gıbı net kullanmak bu anten ile yasal olarak bir aga baglanarak bende Hadron HD722 modelı var

Son düzenleme:
Openwrt ile mümkün. İp ucunu verdim biraz Google ile ne olduğuna bakarsanız modeme openwrt kurabilir misiniz ögrenebilirsiniz gerisi zaten gelecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…