Wi-Fi çok yavaş

SPHINXX

Hectopat
Katılım
12 Kasım 2019
Mesajlar
120
Merhaba. Kablolu olarak bir sorunum yok. Ancak kablosuz olarak internetim çok yavaş. Modem yanındada kablosuz iyi ancak 1 oda uzağa gittiğimde internet neredeyse çekmiyor testlerdeki hız farkına bakın. Çözümü var mı? Eskiden böyle değildi.
Kablolu testim:

Screenshot_1.png

Kablosuz modem yanında:

601f705f-b18b-4d96-8d48-1d6e79fc9b6c.jpg

Kablosuz 1 oda uzaklığında:

f4228fbb-340e-4c1b-99ea-0b1784aeaf37.jpg
 
Yok hocam sadece o odada degıl genel olarak modemın oldugu oda harici tum evde Wi-Fi cok yavas. Evdekı herkes oda dısında cok yavas oldugunu soyluyor mobıl verı kullanmak zorunda kalıyoruz dıer odalarda.

Diğer cihazlardada yavas hocam maalesef.
Modemimiz 7-8 yıllık Netmaster markalı bir modem. İnternet sağlayıcısı tarafından verilmişti.

Netmaster markalı olduğuna göre Kablonet kullandığını varsayıyorum ve Kablonet'in bütün cihazları kablosuz olarak çok kötüdür sizin sorununuzun çözümü modemin yanına bir router alıp onu kablo ile modeme bağlayıp router üzerinden bağlantı sağlamanız olacaktır eğer eviniz 80 M.2'den büyükse 200 TL'lik cihazlar size yetmez ama o büyüklüğe yakınsa Xiaomi Mi router 4A giga almanı öneririm.
 
Kablonet kullanıyorsanız uyumlu modemi sadece Türksat veriyor yani kendiniz ADSL/VDSL modem alırsanız çalışmaz. Ayrıca yaşadığınız hız düşmesi Kablonet kullanan herkeste aynı. Çözüm olarak TP-LİNK veya Asus marka kaliteli bir router alıp modeme bağlayabilirsiniz.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı