Wi-Fi ile 10 Mbps limitli internet bağlantısı

eckir

Megapat
Bilgisayarıma Windows 10 orijinal ISO dosyası ile temiz kurulum yapmış bulunmaktayım. Steam vb. programları kurarken bir yavaşlık hissettim. İnternet hızını kontrol ettiğimde 1MB/s hız almaktaydım. Speedtest ile test ettim 10Mbps hız alıyorum program fark etmeksizin. İnternet sağlayıcım 35 Mbps internet veriyor aynı oda da telefon veya başka bir bilgisayar ile testi yaptığımda tam performansı almaktayım. Sanırım bilgisayar bir şekilde 10 megabit hıza sınırlı kalmış. W7 kullanırken bu sorunum yoktu. Bilgisayarı yeniden başlattığım zaman düzeliyor birkaç saat sonra tekrar 10 megabite takılı kalıyor. Daha önce böyle bir şey başına gelmiş veya tavsiyede bulunabilecek var mı? Ayıca 5GHz'lik internet bağlantım da gözükmüyor. (Öteki cihazlarda çalışıyor modem kaynaklı olduğunu düşünmüyorum). Bilgisayarım Acer Aspire V3-551G Wi-Fi kartım Qualcomm atheros AE5BWB222 donanım kimliği ise: PCI\VEN_168C&DEV_0034&SUBSYS_E052105B&REV_01. virüs tarzı bir şey olma ihtimali yok sadece Chrome, Steam bir de oyunlar yüklü. Herhangi bir USB cihazı vs. takılmadı.
Denediklerim:
Windows 10 ile gelen sürücüyü devre dışı bırakıp bir daha sürücü kurulumu yapıldı.
W8 ve W7 sürücüleri ile denendi
Ağ bağdaştırıcısı sıfırlandı.

Denetim Masası > Ağ ve İnternet > Ağ ve Paylaşım Merkezi > Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin > Ağınıza sağ tıklayın ve özellikler deyin. Açılan pencerede "Yapılandır"a tıklayın. Ardından alttaki resimde gördüğünüz gibi ayarlayın.

Modem arayüzünden Quality of Service QOS ayarını kontrol et.
Modemle alakalı olduğunu sanmıyorum bilgisayarım hariç bütün cihazlar tam performans alıyor. Yine de bakacağım.
Speed and duplex ayarı bende mevcut değil.

Dosya Ekleri

• technopat.PNG
    7,9 KB · Görüntüleme: 61
Bu bağlantıdaki yazılımı bir deneyin.

Wifi kartınızın güncel driverını indirip kurmayı denermisiniz?

Wifi kartınızın güncel driverını indirip kurmayı denermisiniz?
Güncel sürücü ile de denedim başlıkta yazdığım üzere.
Windows ayarlarına gir. Ağ ve internete gir. Sonra buradan ağ sıfırlama yap. Wifi sürücüsünü güncelle.
Ağ sıfırlamayı da yaptım. sıfırlayınca veya yeniden başlatınca düzeliyor fakat 1-2 saat sonra tekrar 10 mbps e sabit kalıyor.

Modem arayüzünden kablosuz ağ ayarları bölümünden modem kanalını değiştirmeyi deneyin. Kanal bant genişliği 20/40 olarak ayarlayın uygun kanalı bulana kadar kanalı değiştirin. Tavsiyem çok kullanılmayan bir kanal seçmeniz olacaktır. Normal kanalı 5 Ek kanalı 5Ghz olanı seçebiliyorsanız 9 yapın.

Sorun kabloda ola bilirmi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…