Wi-Fi ile bağlanılan internette anlık kopmalar oluşuyor ve stabil değil

Madren123

Hectopat
Benden başka kimsenin yaşamadığına %99 emin olduğum bir sorundan bahsetmek istiyorum sizlere, siz okumaya başlamadan önce belirtmek isterim ki internet sıkıntım yok, kablolu internet maalesef kullanamam, kullandığım Wi-Fi cihazında bir sorun yok, okuyacağınız yazı uzun yıllara dayandığı ve zamanla farklı internet sağlayıcılarını kullandığım için modemle alakalı bir sıkıntı olmadığını düşünüyorum, konunun "internet hızınız yavaştır." , "kullandığınız Wi-Fi kalitesizdir." gibi basit bir cevapla son bulmaması için önden bu bilgileri vermek istedim. Yaklaşık 3-4 sene önce kedimin USB Wi-Fi'ımı kırmasıyla beraber amcamdan çok eski fakat idare eden bir başka cihazı ödünç aldım. Çalışması için bir takım sürücüler indirmek gerekiyordu. Lafı toplamakla beraber sorundan bahsedeyim. Bu cihazı kullanmaya başladığımdan bu yana internet garip bir şekilde kopuyor. İlk zamanlarda internet sıkıntısı olarak adlandırdığım şeyi her yaşadığımda karşı tarafın sesini duyabiliyorken benim sesim onlara gitmiyordu, eğer ekran paylaşımı yapıyorsam ekran donuyordu, video izliyorsam video donuyordu fakat bu olanlara rağmen karşı tarafın sesini 15-20 saniye boyunca duyabiliyordum. Çözüm ise sorundan daha ilginç, sağ alttan interneti kapatıp açmak. Bu eylemi her yaptığımda 5-10 saniye kadar "internet yok." yazsa da bağlandığım o an direkt her şey normale dönüyordu. Zamanla arkadaşlarım alıştı bu duruma, her bu sorunu yaşadığımda internetin gitti diyorlardı ve ben sağ alttan interneti kapat-aç yapıp tekrar interneti düzeltiyordum, bu sorunu çözmek adına formatlar attım, farklı Wi-Fi cihazları denedim fakat yine de bir sonuç alamadım. Sonra garip bir şekilde bu sorun kendiliğinden değişti, artık bahsettiğim o karşı tarafın sesini duyma olayı artık yok, sağ alttaki bağlantı simgesinden interneti kapat aç yapmam tamamen sorunu çözmüyor, "tamamen çözmüyor" lafını açmam gerekirse sağ alttaki o bağlantı simgesinin donması, yani tıklamama rağmen açılmaması veya açılınca bir süre kapanmayıp orada kalması, hadi bir şekilde donma olayı geçti ve açıldı dersek bağlantımı kesip tekrar bağlandıktan hemen sonra USB çıkma sesinin gelmesi ve diğer (komşular vs.) bütün internet bağlantılarının kaybolmasıyla USB'yi tak çıkar yapmaya ve bazen bilgisayarı yeniden başlatmaya kadar giden bir süreç yaşıyorum. Uzun oldu, belki okunaklı olmadı kusura bakmayın fakat yıllardır yaşadığım ve artık bıktığım bu sorunu pek bir umudum olmasa da detayı detayına yazmak istedim, anlamadığınız veya merak ettiğiniz her şeyi anlatıp paylaşabilirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı