Wi-Fi ile ne kadar performans alırım?

dedemlililer

Hectopat
Merhaba. Amcam vdls internet bağlattı. Ben bu interneti kullanmak istiyorum. Evimde Wifi extender var. Wifi extenderdan amcamın modemini kontrol edince yuzde 95lik bir siyal gücü alıyorum ve dört diş full çekiyor. Ama internette okuyunca Wi-Fi kablo kadar etkili olmaz falan deniliyor. Şimdi 35Mbit düzenli bağlantısı olan bir modemdeki Wi-Fi kullanarak ben kaç Mbit alırım? Ya da ileride 100Mbit olursa ne olur? Modem benim odanın tam karşısına bakan pencerede duruyor ve bende cihazı tam cam kenarına koyacağım arada katı cisim sadeec cam olacak. Aradaki mesafe yaklaşık 10 metre.

Edit: Bu arada hem modem hem de wifi sinyal güçlendirici 2.4ghz bandında çalışıyor.

Şimdi benim sorum şu:

Wi-Fi her ortamda hız kaybı yaşatır mı? Örneğin 100Mbit hız, Wi-Fi ile 50Mbit oldu diyelim. Bu internet paketimin üst sınırı 35Mbit olursa Wi-Fi hızı yine yarıya mı düşer? Yoksa 50Mbit Wi-Fi ile teorik üst sınır olduğu için mi 50'ye düştü ve daha aşağı hızlarda kayıp olmaz mı? 35Mbit pakette Wi-Fi bağlansam yine 35 alır mıyım?

Bir de diyelim ki ben Wi-Fi bağlanarak 100Mbit pakette 50Mbit alıyorum. Bu 50Mbit modemin bağlanan tüm kişilere verdiği hız mı yoksa kişi başı mı var bu sınır? Örneğin ben bağlanıp 50Mbit alıyorum ama bir kişi daha var 50ben+50 diğer kişi toplam yine 100Mbit kullanabilir miyiz yoksa 25+25 şeklinde mi bölüşülür?

Şimdiden teşekkür ederim.

Genelde 50Mbit'e kadar alablirsiniz kablosuzla. Ping ne olur onu bilemem. Paketinizin en üst sınırını denersiniz, kablo ile bağlanan ilk kişi, hızınızı önemli miktarda düşürür.

Telefonların wifi hızına bağlı olarak değişir

Genelde 50Mbit'e kadar alablirsiniz kablosuzla. Ping ne olur onu bilemem. Paketinizin en üst sınırını denersiniz, kablo ile bağlanan ilk kişi, hızınızı önemli miktarda düşürür.
Söylemeyi unuttum iki cihaz da 2.4ghz. Kabloyla bağlanan kişi olmayacak. Bütün cihazlar wifi üzerinden bağlı olacak.

Diyelim ki 50mbit aldım ben. Diğer kişi de 50mbit alıp toplam 100Mbit kullanabilir miyiz yoksa 50mbit toplam wifi gücü ve bağlanan kişiler 50Mbiti bölüşüyor mu?

2.4Ghz bütün cihazlar modemde 5ghz yok zaten
Telefonların wifi hızına bağlı olarak değişir

50 mbit toplam hızdır bölünür

Modeminiz kaç mb indirme alabiliyor saniyede

Ethernet kablosu takın en iyisi.

Eğer internet bağlantınızın hızı 50 ise (wifi hızınızı demiyorum), modeme en yakın kişi en sağlıklı bağlantıyı alır. Yarı yarıya bölünmez. İhtiyaca göre modem böler.
Mesela 100Mbit internet aldığınız zaman, wifi üst sınırınız 50 ise, 50'yi geçemezsiniz. Ama diğer bilgisayar da o değerlerde çalışacağı için yavaşlama hissetmezsiniz.
Modemden benim cihaza kadar ethernet kablosu çekebilir miyiz? Eğer yapılabilirse 30 metrelic cat6 kablolarından alabilirm sıkıntı olmaz benim için
Çekebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…