Çözüldü Wi-Fi kartı çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
5
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 7600X
RTX 3090 Gaming X
MSI B650M-A WI-FI
Corsair H150 RGB
Corsair 5000X
Corsair RM850
Corsair K60 / HyperX Pulsefire Raid
Dell S2721DGFA
1 saat öncesine kadar çalışan Wi-Fi kartı ETS 2'yi açar açmaz çalışmayı bıraktı. Kulaklığım sadece Bluetooth ile çalıştığı için onu da kullanamıyorum. Wi-Fi kartını değiştirmeden önce konu açayım dedim.

Denediğim çözüm yolları:
  • OS değiştirmek.
  • Sürücüleri Intel, Monster ve diğer üreticilerin sitesinden tekrardan kurma.
  • Aygıt Yöneticisi ayarlarını değiştirme.
  • Wi-Fi kartını devre dışı bırakıp tekrardan etkinleştirme.
  • Sorunları gider aracı.
  • Windows hizmetlerini kontrol etme.
  • Bu videodaki çözümü uyguladım (zaman ayarının oldugu bölüm)
  • sfc /scannow

Ayrıca başlat menüsünden "servisec.msc" konsol belgesini açtığımda "WLAN Autoconfig" yok.

@Enes3078

Son düzenleme:
Çözüm
Normal bir biçimde yeniden başlatıp denemenizden de zarar gelmez, öyle deneyip sonucu belirtirsiniz. Oradan gelecek sonuca göre birkaç fikri elemiş olurum aklımdan.
Denedim, maalesef bir şey değişmedi.

Evet, koskoca haftanın sonunda sorunu çözdüm. Hiçbir sürücü güncellemesi vs. etki etmediği için sorunun Windows'ta olduğunu düşünüp Windows 11 ISO dosyasını indirip dosyalarımı koruyacak şekilde tekrar kurdum ve şu an Wi-Fi çalışıyor.
Sistemi yeniden başlatıp tekrar deneyin. Kapatıp açma değil de yeniden başlattığınızdaki sonucu belirtin.
Her sürücü güncellediğimde yeniden başlattım, bu sabah yeniden başlattım ve Bluetooth geldi. Ancak şu an Wi-Fi ikonu yok ve ayarlarda Wi-Fi'ı alabileceğim bir menü de yok. Sadece ethernet var.

Normal bir biçimde yeniden başlatıp denemenizden de zarar gelmez, öyle deneyip sonucu belirtirsiniz. Oradan gelecek sonuca göre birkaç fikri elemiş olurum aklımdan.

Denedim, maalesef bir şey değişmedi.

Evet, koskoca haftanın sonunda sorunu çözdüm. Hiçbir sürücü güncellemesi vs. etki etmediği için sorunun Windows'ta olduğunu düşünüp Windows 11 ISO dosyasını indirip dosyalarımı koruyacak şekilde tekrar kurdum ve şu an Wi-Fi çalışıyor.

Son düzenleme:
Çözüm
1 saat öncesine kadar çalışan Wi-Fi kartı ETS 2'yi açar açmaz çalışmayı bıraktı. Kulaklığım sadece Bluetooth ile çalıştığı için onu da kullanamıyorum. Wi-Fi kartını değiştirmeden önce konu açayım dedim.

Denediğim çözüm yolları:
  • OS değiştirmek.
  • Sorunları gider aracı.
  • sfc /scannow

Ayrıca başlat menüsünden "servisec.msc" konsol belgesini açtığımda "WLAN Autoconfig" yok.

@Enes3078

Denediğim çözüm yolları:
  • OS değiştirmek.
  • Sorunları gider aracı.
  • sfc /scannow

@Enes3078
hocam merhaba yaşadığınız problemi bende yaşıyorum normal pcde gezerken problem yok ama oyuna girerken veya oyundayken wifi gidip gelmiyor

hocam merhaba yaşadığınız problemi bende yaşıyorum normal pcde gezerken problem yok ama oyuna girerken veya oyundayken wifi gidip gelmiyor
Bu problemi bu aralar ben de yaşıyorum. Windows ISO dosyası ile OS dosyalarını doğrulamayı deneyebilirsiniz. İllet bir sorun, imkan varsa ethernet kablosu ile bağlanmanızı öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı