Çözüldü Wi-Fi menzili genişletmek için ne yapılmalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ryanzed84

Decapat
Yer
izmir/bornova
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
𝒮𝐼𝒮𝒯𝐸𝑀 𝑜̈𝓏𝑒𝓁𝓁𝒾𝓀𝓁𝑒𝓇𝒾𝓂
işlemci : Intel Core i5 12600KF 3.5GHz
anakart : ASUS TUF GAMING B760M-PLUS
RAM' ler : GSKILL 32GB (2x16GB) Flare X5 5600MHz CL30
ekran katı : MSI GeForce RTX 2060
kasa : MSI MAG FORGE 100M
sıvı soğutucu : NZXT KRAKEN X53 240mm
powersupply : CORSAIR CX550F RGB 550W 80+ Bronze
SSD 1 : SAMSUNG 500GB 970 EVO Plus
SSD 2 : SAMSUNG 1TB 980 PRO PCIe 4.0
Meslek
teknisyen
Arkadaşlar merhaba, yakın zamanda dublex eve taşındım ve alt katta evin tam merkezinde duran modem Turkcell'ın HG8245x6 modeli üst kata mümkün değil internet veremiyor. Üç boyutlu yazıcı işleriyle uğraştığım için ağ sürekli kesiliyor yazıcılara baskı gönderemiyorum ve bu benim çok sinirimi bozmaya başladı, bu sorunu nasıl çözebilirim tavsiyeleriniz var mıdır? Alt kattan üst kata çekilen CAT6 kablo mevcut bilginize.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar kastım şu şekilde idi, bir adet kablo çektim 8 tane 3d yazıcıya ayrı ayrı kablo çekemeyeceğim için router veya menzil genişlet için öneriniz var mı model olarak?

Hocam anladığım kadarıyla alt kattaki modem/routerdan, üst kata zaten ethernet kablosu çektiniz, doğru mudur?

Bu doğru ise iki seçeneğiniz var:

- Eğer cihazları kablo ile bağlayacaksanız ihtiyacınız olan sayıda porta sahip bir switch alın. Aşağıdan çektiğiniz kabloya bağlayın, diğer cihazlarınızı da kablo ile switche bağlayın.

- Eğer üst katta kablosuz erişim istiyorsanız üstteki çözüm size yetmez. Bu durumda erişim noktası modunda çalışabilecek bir router'a ihtiyacınız olacak. Aşağıdan çektiğiniz kabloya bunu bağlayın, portlarına kablo ile cihazlarınızı bağlayın, yada bu router'a kablosuz bağlanmalarını sağlayın. Port yetmez ise switch ekleyin

- Kablo çekmemiş olsanız kablosuz genişletici (ve gerekirse buna bağlanacak bir switch) ile de yukarıdaki çözümün vereceği aynı sonuçları alabilirsiniz.

Clip_9.jpg

Eğer üst katta wifi gerekli değilse tavsiyem 1 olur, açık ara en ucuzu. Wifi üst katta gerekli derseniz 2 en sağlamı.
Hocam öncelikle özenli cevabını için teşekkür ediyorum. Tercihim routerdan yana, fakat piyasa hakkında bir fikrim yok, router öneriniz var mıdır?

Hocam öncelikle önceki mesajıma bir de öneriler ve temsili resim ekledim, tekrar bakabilirsiniz.

Markaya gelince... Öncelikle oldukça uzun zamandır ev işi kurulu ağ üzerindeyim, dolayısı ile aletler benim biraz eski. İlk başta her şeyi Cisco/Linksys kullandım, 2013-14 ten beri tıkır tıkır çalışıyorlar. Onlar pazardan çekildikleri için sonradan çıkan ihtiyaçlarımı TP-Link ile karşıladım. Yazlıkta da Asus kullanmaktayım. Bir sıkıntım yok, ama bunlar da alınalı en az 3 sene oldu. Daha modern cihazlar hakkında ne yazık ki bir fikrim yok, yanlış yönlendirmiş olmayayım.

Tek söyleyeceğim TP-Link yaygın ve sorunsuz bir marka gibi gözüküyor, şu an ihtiyacım olsa ben de o markaya bakardım.

Hocam öncelikle önceki mesajıma bir de öneriler ve temsili resim ekledim, tekrar bakabilirsiniz.

Markaya gelince... Öncelikle oldukça uzun zamandır ev işi kurulu ağ üzerindeyim, dolayısı ile aletler benim biraz eski. İlk başta her şeyi Cisco/Linksys kullandım, 2013-14 ten beri tıkır tıkır çalışıyorlar. Onlar pazardan çekildikleri için sonradan çıkan ihtiyaçlarımı TP-Link ile karşıladım. Yazlıkta da ASUS kullanmaktayım. Bir sıkıntım yok, ama bunlar da alınalı en az 3 sene oldu. Daha modern cihazlar hakkında ne yazık ki bir fikrim yok, yanlış yönlendirmiş olmayayım.

Tek söyleyeceğim TP-Link yaygın ve sorunsuz bir marka gibi gözüküyor, şu an ihtiyacım olsa ben de o markaya bakardım.

Teşekkür ederim hocam, Archer C80 modeli isteklerim doğrultusunda uygun gibi gözüktü, sipariş vermiş bulunmaktayım inşallah memnun kalırım, iyi geceler diliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı