Wi-Fi Oyun Oynarken Kapanıyor

sezerburkas

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar 1 kaç ay önce aldığım Acer V 15 Nitro bilgisayarda herhangi bir oyunu açtığımda wi-fi kapanıyor.
Güç seçeneklerini düzenledim, Wi-Fi güncellemesini yaptım. Ayrıca sadece oyunlarda olduğuna eminim bir kaç deneme yaptım Prime95 ile işlemciye çok fazla yük bindirdiğimde herhangi bir bağlantı kopması sorunu yada fazla ping sorunu yaşamıyorum fakat oyunlara girince bağlantı ya tamamen kopuyor yada çok fazla ping oluyor. Tekrar belirteyim bütün oyunlarda bunu yaşıyorum. Sorun acaba grafik kartı ayarlarından mı kaynaklanıyor (GTX 950m kullanıyorum) yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar,

Wifi normal şartlarda kapanmayan bir aygıttır kullanmasanız da bilgisayar güç yönetiminde wifi kapatmaz. Bu nedenle aklıma gelen ilk şey donanımdan kaynaklanabilecek bir bozukluk. CPU stres test yaparken Ekran kartını da stres teste maruz bırakın bu pc ye oyun çalıştırıyormuş hissiyatı verir ve tekrar kontrol edin..

Driverların güncel olduğundan emin olun. Pilde oyun açarak deneyin. Eğer pilde kopma yaşamazsanız cihazınızın güç yönetiminde bir sıkıntı olabilir. Bu da donanımsal bir hatadır servise gönderin..

Kolay Gelsin..

Yardımınız için teşekkürler tavsiyeniz üzerine bir kaç test gerçekleştirdim. CPU ve GPU ya yük bindirdiğimde bir sorun yaşanmadı. Pilde oyunu denedim ve yine sorun yaşanmadı fakat şunu fark ettim nvidia'nın battery boost özelliği aktif olmuştu özelliği kapatıp denedim ve bağlantı kopma sorunu yaşadım. Sanıyorum ki nvidia ile alakalı bir sebep bu. Ayrıca ben wifi cihazının kapandığını sanıyordum ama oyunu kapattığım sırada fark ettim ki sadece bağlantı kopuyormuş. Nvidia ayarlarını kuracalıyorum şuan fakat pek fazla seçenek gösterilmiyor.

Selamlar,

Anlicanız şekilde şöyle anlatabilirim eğer pc beslemesi yani adaptörünüz pc tam güç gereksinimini karşılamazsa throtle yaşarsınız bunun bundan başka sorulara da yol açabilir. Yani pc gelen elektrik anakarta işlemci ram ve hdd ye ayrıca wifi kartına normal şartlarda cpu ve gpu kullanılmazken yetiyor ama cpu ve gpu kullanıldığında yetmiyor olabilir. Buda 220w gerektiren pc için 200w bir akım üretiliyorsa 20w akımı veremediğinden bir şeyleri kapatarak sorunu çözemeye çalışıyor olabilir. Sorun yazılımsal da olabilir donanımsal da..

Değerlendirmenizde fayda olduğunu düşünüyorum..

Kolay Gelsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…