Wi-Fi şifre kırma için wordlist önerisi

kayra150

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: MSI 945GM3
İşlemci(CPU): Intel Core2 Duo E7300 2.66 ghz
Ekran Kartı(GPU): AMD ATI Radeon HD 2400 PRO
Disk: Hikvision C100 120 GB SSD
Ram: 1 GB
İşletim sistemi: antiX 22 64 bit
Kernel: xanmodv1-lts (6.6.21)

Monitör: Casper926w - 900w
Klavye: Casper K5108
Fare: PGM07
Kulaklık: TIGOES TH-812
Etik hackerlık ücretsiz eğitimlere yeni başladım. Çok bir şey bilmiyorum. İlgimi en çok Wi-Fi konusu çekiyor. Birkaç gündür bunun üzerine yoğunlaştım. Handshake nedir nasıl elde Edilir'i bir şekilde öğrendim. Hatta elimde 2 tane handshake yakalanmış .cap dosyası var. Lakin bir türlü uygun wordlist bulup kıramıyorum. 4 saat rockyou.txt bekledim olmadı. 10 dakikalık Türkçe wordlist bekledim olmadı. Şimdi 36 saatlik bir tane Wi-Fi wordlist bekliyorum. Wi-Fi konusunda maalesef düzgün bir wordlist bulamadım. Önerileriniz var mıdır? Live ISO olarak güncel Kali indirdim oradan hallediyorum bu işleri.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her şifreyi wordlist ile kıramazsınız. Karmaşık bir şifre olabilir.

Her şifreyi wordlist ile kıramazsınız. Karmaşık bir şifre olabilir.
Ben konu sonunda ''Önerileriniz var mıdır?'' Demiştim. Cevapta öneri göremiyorum. Ben de biliyorum wordlist ile kırmanın garanti olmadığını. Sadece bu konuda daha iyi bir fikir görebilmeyi ummuştum.

Neden bir Wi-Fi ağını kırabilmek için bu kadar isteklisiniz bilmiyorum. (Eğer bunu eğitim dışında bir amaç ile yapıyorsanız yanlış yerdesiniz!) Sadece bunun her Wi-Fi ağı için kolay olmadığını belirtmek istedim. Sorduğumuz soruya nasıl cevap verileceğine de biz karar verirsek öğrenmek zorlaşır diye düşünüyorum.

Galiba wordlistin mantığını yanlış anlamışsınız hocam.

Wordlist ile bir Wi-Fi şifresini kırmanız için Wi-Fi ağının şifresinin o wordlist içerisinde olması gerekiyor.

Yakaladığınız el sıkışma dosyası içerisinde ağın parolası şifrelenmiş bir şekilde bulunur.

Bu parolayı şifrelenmemiş haline döndürmek imkansıza yakındır şimdi diyebilirsiniz o zaman ben normal şifremi yazdığımda nasıl oluyorda şifreler uyuşuyor.

Basit, siz parolanızı girdiğinizde parolanız şifrelenir ve halihazırda atamış olduğunuz parolanın şifrelenmiş hali ile karşılaştırılır eğer bu iki parolanın şifrelenmiş halleri birbiriyle uyumluysa size yetki verilir ve giriş yaparsanız.

Biliyorum biraz karışık anlattım.

Yani anlayacağınız isterseniz milyon tane wordlist deneyin eğer içinde o ağın şifresi yoksa bir sonuç elde edemezsiniz.

WPA/WPA2 ağların protokollerini tutturmak sizin hedef ağın sahibini ne kadar iyi tanıdığınıza göre ömür boyu sürebilir ya da sadece 5dakika.

Mr robot dizisinde ana karakterimiz elliot bile hapishane bölümünde WPA/WPA2 ağı görünce kırmayı denemekten vazgeçmiştir.

Hayır mantığını biliyorum. Dediğim gibi ücretsiz eğitimlere başladım, derslerde buna da değinilmişti. Tek amacım yakaladığım dosyayı dersteki gibi başarılı şekilde kırabilmekti. Tabi listede yoksa bulamaz derslerde kolay şifreler gösteriyorlar hep. Bir hevesle başladım işte son adım başarılı olmayınca üzüldüm. O yüzden öneri amaçlı konu açmıştım. İkiz saldırı falan denerim belki. Yeni okudum bugün. Sağolun.

Başladığım kursu uygulamalı ilerletmek istediğim bir şeydi. Zaten ağ da kendi ağım. Şifreyi biliyorum dışarıdan kırmayı deniyorum sadece.

Evil Twin saldırıları daha iyi sonuçlar veriyor kendi evimde denedim ve sonuç aldım ne de olsa kaç kişi gerçekten bir modem Firmware güncelleme ekranı gördü ki

Kötü ikiz saldırıları ve daha birçok ağ saldırısı için GitHub'da v1s1tor kullanıcısının airgeddon toolu var.

Ben de kullanıyorum ve memnunum size de öneririm.

İsterseniz git clone linkini bırakabilirim.

Açıkçası evde kali linux, backbox gibi bu amaçla yapılmış dağıtımları kurabileceğim bilgisayar yok. O yüzden live olarak kullanıyorum. Ama bu dediğiniz işlemi araştırdım. Yüklü gelen bir işlev değil yani dışarıdan yüklenmesi gerek. Bunda sıkıntı çıkmıştı. Hevesim kırılınca ben de ara verdim. Tekrar deneyeceğim yarın. Bu arada sanal makine olayı da uymuyor bana, donanım özellikleri hep düşük dizüstülerin ve harici wifi adaptörüm yok.

Hocam ben dualboot kullanıyorum, Windows 7 ve Kali.

Dualboot eğer başarılı bir şekilde kurulum yaparsanız gayet verimli.

Dışarıdan bir şey yüklerken ne gibi sorunlar yaşıyorsunuz?

Belki yardımcı olabilirim.

Dışarıdan yükleme dediğim yani live olarak usb'den kullandığım için sıkıntı çıkabiliyor. Donuyor falan. Dual boot aslında olur ama bilmiyorum işte birden heves kırılması sonucu sırt çevirirsem boşa yüklemiş olmayayım diyorum. Çünkü programlama dilleri bilmek gerek diye okumuştum ben bu konuda sıfırım. Bakalım aklımda dual boot da var ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…