Wi-Fi şifre kırma için wordlist önerisi

Hocam, siber güvenlik alanında ilerlemek istiyorsanız programlama dilleri olarak: Python, Java, HTML öğrenmeniz sizin için avantaj olur çünkü kendiniz bir şeyler yazmak istediğinizde ya da mecbur kaldığınızda sıkıntı yaşamazsınız.

(Tabii günümüzde ChatGPT var, o da bu konuda biraz yardımcı olabiliyor.)

Dualboot konusunda da yardımcı olabilirim şu an gerçekten mükemmel denebilecek şekilde kurulum yaptım.

Windows kullanıyorsunuz büyük ihtimalle, Windows'un hangi sürümünü kullanıyorsunuz ve BIOS olarak mı yoksa UEFI olarak mı kurulu?

Hocam verirseniz çok makbule geçer

Sistem yükleme konusunda sıkıntı yok teşekkür ederim. Halihazırda LXLE kullanıyorum özel kasamda, babam da Ubuntu Mate kullanıyor. Her ne kadar profesyonel olmasa da Linux dünyasına yabancı değilim. Windows olarak Atlasos, NexusLiteos LTSC ve 8.1 kullanıyoruz evde. Tüm cihazlar MBR. En güçlü diyebileceğim donanım 8 gb ram, 2,7 ghz i7 4 çekirdek intel işlemci

Hocam verirseniz çok makbule geçer.

Bunun için kendiniz bir konu açıp etiketlerseniz daha uygun olur hocam ya da profil mesajınıza etiketleyin.

Uyarı alabiliriz.

Hocam, Windows kurulu olan sistemlerden birine kaliyi dualboot olarak kurabilirsiniz.

Deneyimlerim yönünde konuşmam gerekirse dualboot yaparken en son Linux kurulması en sağlıklısı diğer türlü Linux işletim sistemi patlıyor.

Windows'tan disk yönetimine girip alanı küçült diyerek size yeteceğinizi düşündüğünüz kaliyi kurmak için bir alan ayırarak başlayacağız.

Eğer uzun bir süre rahat edeyim derseniz 70-100GB arası bir alan ayırabilirsiniz Kali için.

Ardından Kali'nin sitesinden bare metal (çıplak metal) sürümünün ISO dosyasını direkt ya da Torrent olarak indirip bir USB belleğe Rufus'ya da Ventoy ile kurulumunu gerçekleştirelim.

Benim önerim Ventoy ile olur çünkü Ventoy birden fazla ISO dosyasını kullanmanıza izin verir eğer Windows bozulursa tekrardan aynı USB ile kurabilirsiniz.

Tabii bunlara başlamadan önce eğer dualboot uygulaması yapacağınız bilgisayarda çok önemli, giderse hayatım mahvolur diyeceğiniz veriler varsa onları yedeklemenizi tavsiye ederim.

USB'yi hazırladıktan sonra bilgisayarı bu USB üzerinden başlatıyoruz ve kalinin seçenekleri geliyor karşımıza.

Buradan "graphical install" seçeneğini seçerek devam ediyoruz.

Karşımıza çıkan seçenekleri kendinize göre ayarlıyorsunuz, karşımıza diskleri bölümlendirme kısmı geldiği zaman "elle bölümlendir" seçeneğini seçeceğiz.

Ve Kali için ayırdığımız bölümü seçeceğiz sonra bu diski bölümle seçeneğini ardından da otomatik bölümlendir (yeni kullanıcılara önerilir) seçeneğini seçecek ve aşağıdan kaydedeceğiz.

Size "bu ayarları kaydetmek istiyor musun?" diye soracak eveti işaretleyerek diski bölümleyeceğiz.

Sonrasında temel sistem kurulmaya başlayacak bu kısa sürecek ardından da size masaüstü ortamı seçmenizi isteme lazım direkt devam et diyebilirsiniz default olarak kalinin masaüstü ortamı seçilidir.

Sonlara yaklaştıkça GRUB menüsü ayarları gelmesi lazım, mevcut diskte başka bir işletim sisteminin bulunduğunu ve bunu gruba dahil etmek isterseniz GRUB menüsünü mevcut diske kurun diyecektir.

Mevcut diskinizi seçip (USB'yi seçmemeye özen gösterin.) Devam edeceksiniz sonrasında kurulum bitirme ekranı gelecek ve bu işlem bittiğinde "devam et" diyerek bilgisayarı yeniden başlatacaksınız.

Eğer her şey yolunda giderse karşınıza bir GRUB ekranı gelmesi lazım ve bu ekranda 2 ya da 3 seçenek olmalı, 2'si kaliye 1'i ise Windows'a ait.

Windows'u seçerek Windows'a, kaliyi seçerek kaliye giriş yapabilmeniz gerekiyor.

Eğer bu adımları izler ve GRUB ekranını görürseniz ilk önce Windows'un sağlam olup olmadığını kontrol edin.

Kurulum sırasında bir hata alırsanız yazabilirsiniz ya da ayrı bir konu açıp etiketleyin kurulumu beraber yapalım. (siz fotoğraf atarsınız ben yönlendiririm.)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…