Wi-Fi sinyal sorunu ve Modem/Router tavsiyesi

Lazasker

Megapat
Daha fazla  
Selam.

TTNET 100 Mbit tarifem var. Modem PC odasında. Ev 140 m2. TTNET'in mevcut modemi ile (ZyXEL 3312-B10b) PC'de kablolu olarak yaklaşık 90 MB'leri görüyorum. Salondaki TV ve PS5'te 40-80 arası gidip geliyor ancak bazen çekmiyor mu nedir, hız oldukça düşük kalıyor. ASUS aimesh tarzı bir şey düşünüyorum ya da aimesh olmadan iyi bir modem/router ile (mesela ASUS DSL-AX82u WI-FI6) bu işi çözebilir miyim?

Bu şartlarda bu kadar fiyata değer mi? Ne önerirsiniz? Bütçe olarak çok bir problem yok ama 7-8 bin TL üzeri bütçe ayırmayı düşünmüyorum.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu tür bir ürün ya da kablo ile çoklayıcıya sağlam internet beslemesi yapmanızı tavsiye ederim.
Elinizde eski wifi modem varsa, onu da router olarka kullanmanız mümkün, ek kablosuz dağıtıcı almanıza gerek yok; bilginize.

Şu tür bir ürün ya da kablo ile çoklayıcıya sağlam internet beslemesi yapmanızı tavsiye ederim.
Elinizde eski wifi modem varsa, onu da router olarka kullanmanız mümkün, ek kablosuz dağıtıcı almanıza gerek yok; bilginize.

Teşekkürler. Linkteki gibi bir priz sıkıntısı yüzünden işimi görmüyor ancak yeni modem alırsam dediğiniz gibi eski modemi kablolu router olarak kullanabilirim. Gerçi Aimesh muhabbetine Asus ile birlikte ya da diğer markalarla birlikte kullanılabiliyor mu bilmiyorum. Peki sizce modemi değiştirmem anlamı olur mu, bu fiyata değer mi, çekim gücü değişir mi?

Bir de 5 ghz muhabbeti var, biraz okudum ama pek bir şey anlamadım. Mevcut Ttnet tarifemi 5ghz ile kullanabiliyor muyum? PS5'te veya Akıllı TV'lerde 5 ghz desteği oluyor mu?

Teşekkürler. Linkteki gibi bir priz sıkıntısı yüzünden işimi görmüyor ancak yeni modem alırsam dediğiniz gibi eski modemi kablolu router olarak kullanabilirim. Gerçi Aimesh muhabbetine Asus ile birlikte ya da diğer markalarla birlikte kullanılabiliyor mu bilmiyorum. Peki sizce modemi değiştirmem anlamı olur mu, bu fiyata değer mi, çekim gücü değişir mi?

Bir de 5 ghz muhabbeti var, biraz okudum ama pek bir şey anlamadım. Mevcut Ttnet tarifemi 5ghz ile kullanabiliyor muyum? PS5'te veya Akıllı TV'lerde 5 ghz desteği oluyor mu?
5 gHz, cihazı doğrudan gördüğü zaman daha hızlı olur. Engel geçme 2.4'den kötü 5'lerde.
+
Hangi modemi alırsan al, wifi dalgaları köşe dönemiyor. Bir tane 90 derece dönüş belki ama 2. dönüşten itibaren hızı unut.
+
Wifi çoklayıcı da ondan iyi çalışamıyor zaten. Modemden dağıtıcıya sağlam bağlantı gelmiyorsa alamadığı hızı dağıtmaya çalışıyor, olmuyor.
+
Sen hiç kanal değiştirmeyi denedin mi bu arada? Belki kanalın kirlidir?

5 gHz, cihazı doğrudan gördüğü zaman daha hızlı olur. Engel geçme 2.4'den kötü 5'lerde.
+
Hangi modemi alırsan al, wifi dalgaları köşe dönemiyor. Bir tane 90 derece dönüş belki ama 2. dönüşten itibaren hızı unut.
+
Wifi çoklayıcı da ondan iyi çalışamıyor zaten. Modemden dağıtıcıya sağlam bağlantı gelmiyorsa alamadığı hızı dağıtmaya çalışıyor, olmuyor.
+
Sen hiç kanal değiştirmeyi denedin mi bu arada? Belki kanalın kirlidir?
Kanaldan kastın DSL'in geldiği şebekeyse evde en iyi çalışanı kullanıyorum şu an, Ttnet'ten gelip bakmışlardı.

Bilgiler için teşekkürler, faydalı oldu. O zaman şu anki senaryoda sanırım en iyisi wifi mesh alıp, modem/router'dan kabloyu mesh'e çekip, TV ve PS5'i direkt görecek bir konuma yerleştirmek (böyle bir imkanım var) ve 5ghz kullanmak. Doğru mu?

Bu durumda mesh tavsiyeniz olur mu? Modemi değiştirmem gerekir mi? Aslında yan dairede de annem oturuyor, o da benden wifi kullanıyor. Eğer çekim gücü benimkinden daha iyi bir modem varsa onu da alabilirim.

Kanaldan kastın DSL'in geldiği şebekeyse evde en iyi çalışanı kullanıyorum şu an, Ttnet'ten gelip bakmışlardı.

Bilgiler için teşekkürler, faydalı oldu. O zaman şu anki senaryoda sanırım en iyisi wifi mesh alıp, modem/router'dan kabloyu mesh'e çekip, TV ve PS5'i direkt görecek bir konuma yerleştirmek (böyle bir imkanım var) ve 5ghz kullanmak. Doğru mu?

Bu durumda mesh tavsiyeniz olur mu? Modemi değiştirmem gerekir mi? Aslında yan dairede de annem oturuyor, o da benden wifi kullanıyor. Eğer çekim gücü benimkinden daha iyi bir modem varsa onu da alabilirim.
Yok, 2.4 gHz yayın kanalının temizliği. Şunu oku lütfen, anlayacaksın:

Yok, 2.4 gHz yayın kanalının temizliği. Şunu oku lütfen, anlayacaksın:
Anladım. Uygulamayı yükleyip çalıştırdığımda (kablo bağlantısından çıkıp wifi bağlandım) sonuçlar böyle. Ne anlama geliyor bilemiyorum. :)

Düzenleme:

Bu konu da yardımcı oldu. Kanal değiştirip deneyeceğim birazdan ama sanırım Ttnet modemleri otomatik kanal atıyor, ben değişsem bile listedeki komşuların kanalları da otomatik değişecek ve yine benim kanalla çakışma ihtimali artacak.

Dosya Ekleri

• 1s.png
    1s.png
    593,4 KB · Görüntüleme: 26
  • 2s.png
    2s.png
    480,9 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:
"Çözümle" dediğinde üst üste binen ağları göreceksin. Altta da kanal numaralarını göreceksin.
Temiz (boş, ağ olmayan) bir kanal seçtin mi tamamdır.

"Çözümle" dediğinde üst üste binen ağları göreceksin. Altta da kanal numaralarını göreceksin.
Temiz (boş, ağ olmayan) bir kanal seçtin mi tamamdır.
Baktım şimdi, 13 kanal numarasındaki yıldızlar sürekli değişiyor. :D

Modemdeki kirlilik göstergesi de her yenilemede değişiyor. Sanırım herkesin kanalı otomatik atanıyor ve bu yüzden değişiyor. Gerçi benimki 10-15 dakikadır değişmedi.

En az kullanılan kanala geçeyim ben, şu an boş gözükmüyor.

Demekki o yüzden gece 1-2'den sonra wifi hızı anlamlı derecede artıyormuş. :D Millet uyuyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-02-15 002903.png
    Ekran görüntüsü 2025-02-15 002903.png
    22,5 KB · Görüntüleme: 20

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı