WI-FI7 modem önerisi

Merk

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar evde kullanmak için ve anakartımda desteklediği için bir WI-FI7 özellikli modem almak istiyorum önerileriniz var mıdır?
Ben böyle iki ürün buldum fakat iyi midir değil midir bilemiyorum.

Arkadaşlar evde kullanmak için ve anakartımda desteklediği için bir WI-FI7 özellikli modem almak istiyorum önerileriniz var mıdır?
Ben böyle iki ürün buldum fakat iyi midir değil midir bilemiyorum.

İnternetini hangi sağlayıcıdan alıyorsun, fiber mi VDSL mi kullanıyorsun, internetin kaç Mbit, evin kaç m² ve cihazı evin ortasına mı yoksa uç bir köşesine mi koyacaksın?

İnternetini hangi sağlayıcıdan alıyorsun, fiber mi VDSL mi kullanıyorsun, internetin kaç Mbit, evin kaç m² ve cihazı evin ortasına mı yoksa uç bir köşesine mi koyacaksın?

TurkNet, VDSL 100 MB 100 metre kare orta kısmına koyacağım. İlk linkteki modemi yakın zamanda GB internet gelecek diye attım.

TurkNet, VDSL 100 MB 100 metre kare orta kısmına koyacağım. İlk linkteki modemi yakın zamanda GB internet gelecek diye attım.

O cihazı bayağı kötülüyorlar istersen Keenetic routerlara bak veya Xiaomi AX3000T alıp OpenWrt kurarak da kullanabilirsin ama 1gbit internet alıp Bufferbloat sorunun olursa ya da sen oyun oynarken ya da yayın vs izlerken başkası indirme yapıyorsa ve senin internetini etkiliyorsa normal routerlar sana yeterli gelmeyebilir insanlar bu durumda Raspberry Pi 5 alıp onu routera çeviriyorlar ve öyle bir sistemde minimum 5000 TL civarına denk geliyor.

O cihazı bayağı kötülüyorlar istersen Keenetic routerlara bak veya Xiaomi AX3000t alıp OpenWrt kurarak da kullanabilirsin ama 1gbit internet alıp Bufferbloat sorunun olursa ya da sen oyun oynarken ya da yayın vs izlerken başkası indirme yapıyorsa ve senin internetini etkiliyorsa normal routerlar sana yeterli gelmeyebilir insanlar bu durumda Raspberry Pi 5 alıp onu routera çeviriyorlar ve öyle bir sistemde minimum 5000 TL civarına denk geliyor.

Paradan yana sıkıntı yok yeter ki stabil bir sorunsuz bir hız alabileyim.

Xiaomi modemi çok öneriyorlar ya ona bir bakacağım ya da Raspberry Pi yi deneyeceğim.

O cihazı bayağı kötülüyorlar istersen Keenetic routerlara bak veya Xiaomi AX3000t alıp OpenWrt kurarak da kullanabilirsin ama 1gbit internet alıp Bufferbloat sorunun olursa ya da sen oyun oynarken ya da yayın vs izlerken başkası indirme yapıyorsa ve senin internetini etkiliyorsa normal routerlar sana yeterli gelmeyebilir insanlar bu durumda Raspberry Pi 5 alıp onu routera çeviriyorlar ve öyle bir sistemde minimum 5000 TL civarına denk geliyor.

Herhalde Raspberry'e de OpenWrt kuruyorlar.

Son düzenleme:

Xiaomi modemi çok öneriyorlar ya ona bir bakacağım ya da Raspberry Pi yi deneyeceğim.

Herhalde Raspberry'e de OpenWrt kuruyorlar.

Aynen SD carda OpenWrt kurup onu Pi 5'teki SD Card slotuna takıyorsun o kadar.

Hocam şu anlık Xiaomi ilerlemeyi tercih ediyorum da söylediğiniz Xiaomi router hem modem hem de içerisinde router barındırıyor değil mi?

Hayır bunlar sadece router elinde modem varsa onu köprü moduna alıp routerı modeme bağlayıp öyle kullanabilirsin ben Xiaomi AX3000t yi OpenWrt kurulu şekilde öyle kullanıyorum.
20251006_143541.jpg

Hayır bunlar sadece router elinde modem varsa onu köprü moduna alıp routerı modeme bağlayıp öyle kullanabilirsin ben Xiaomi AX3000t yi OpenWrt kurulu şekilde öyle kullanıyorum.Eki Görüntüle 2648129

Anladım hocam şu anlık modem almayı düşünüyorum çünkü bende de sizde olan modem var ve çok kötü ilk olarak modemden ilerleyeyim diyorum sizce Keenetic'lere mi bakmalıyım.
Örnek: Keenetic Hopper.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı