Wi-Fi'dan Ethernet çıkış verme

Yusuf H.

Hectopat
Yer
Kayseri Melikgazi
Daha fazla  
Merhabalar; ben bugün Raspberry Pi 4'üme Ubuntu Server yükledim. Ancak kurulum için internet istiyor. Evimde sadece Wi-Fi ağı var ethernet bağlarsam monitörüde götürmek zorundayım falan falan. Ben bu bilgisayarda Wi-Fi adaptörü kullanıyorum. Bu Wi-Fi'dan aldığın verileri bilgisayarın ethernet girişinden dışarı verebilir miyim? Ya da Linux'te Wi-Fi ağına konsol ekranından nasıl bağlanırım bilgisi olan yazabilir mi? Teşekkürler :)

SSH, VNC gibi uzaktan bağlantı araçlarını kullanarak Wi-Fi şifresini girebilirsiniz.

Windowsun Ethernet portu üzerinde internet paylaşma ayarı vardı. P2P olarak bağlayıp wifi üzerinden gelen interneti Ethernet üzerinden paylaşabilirsiniz.
Hocam şimdi biz ubuntuyu kurmadan önce sadece konsol ekranına atıyor yani desktop diye birşey yok sonra ben o konsoldan desktopu kurmam gerekiyor. Yani vnc falan açamam. Tabi ssh kısmını bilmem ama zaten internet yok. P2P yi deneyeceğim Teşekkürler :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı