Wibtek G41-M işlemci önerisi

keremtoksoz

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Aydın/Didim
Daha fazla  
Merhaba bende wibtek G41-M anakart var LGA 775 pin destekliyor. İşlemci olarak hangi seriden almalıyım? Xeon ya da Core 2 Quad (Xeon desteklenmiyor olabilir)
Bilgisayar özelliklerim:

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    3,2 KB · Görüntüleme: 119
  • Screenshot_2.png
    5,7 KB · Görüntüleme: 97
  • Screenshot_3.png
    4 KB · Görüntüleme: 57
  • Screenshot_4.png
    3,7 KB · Görüntüleme: 85
Son düzenleyen: Moderatör:
Cevap net Xeon 5460. Xeon destekler İmkanın yoksa da Quad serisi 8xxx olan herhangi bir işlemci alabilirsin

Fiyat olarak Q8400 önerebilirim, bulması daha kolay. Ufak bir overclock ile Xeon X5450 değerine yetişebiliyor ve daha az ısınıyor. Xeon alacak isen soğutmaya önem vermen gerekiyor.
75 liraya N11den kule tipi soğutucu vardı bende. Fazlasıyla yetti ancak stok soğutucu iş görmez

Aynen öyle, kule tipi soğutucu kullanmıştım bende, ışıklı bi'şeydi Stok soğutucu da 90 derece görse bile kendini kapatmayan bir canavardır X5450. Değerini bilin o işlemcinin

Çok teşekkür ederim yardımlarınız için peki Q6600 nasıl onu overclocklasam galiba elektrik bandı ile overclocklanıyormuş. Ama pek güvenemiyorum.

Overclock herkesin yapabileceği bir işlem değil, aksi sonuçlar yaratabilir. Bilen birine yaptırmalısın;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yakından tanıdığım bir bilgisayarcı var bana 775 pinli soketin (yanlış anlamadıysam) birkaç piniyle oynayıp 771'e düşürebilirmiş bu işleme jumper deniyormuş. Pini 771'e düşürüp Xeon işlemci takabilirmiş dediğine göre yani kısaca modlama diyor. Sizce yaptırayim mi yoksa 775 işlemcimi alayım?

Bence hiç riske girme direk 775pin xeon işlemci al. İki gün sonra satmak filan istersen adama anlatamazsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…