Wibtek H61-MX2 RAM frekansı nasıl artırılır?

Daha fazla  
Kullanmış olduğum bilgisayar yaklaşık 10-15 yıl önce alındı. Anakartı Wibtek H61-MX2. SMBIOS sürümü 2.7. BIOS modu ise "eski". Güncelleme bulamadım bu yüzden. Bu konuyu bilgisayarda 4 GB RAM takılı ama MHz'yi yükseltemiyorum. Çok eski bir BIOS sürümüne sahip olduğu için güncelleyemiyorum da. Bilen arkadaşlar bir adım yolu yazabilir mi hızı yükseltmem için? Şimdiden teşekkürler.

1600 MHZ RAM desteği var. Elinizdeki RAM kaç GB? OC ile yükseltmeye çalışıyorsanız H61 anakartlarda bu mümkün değil. Güncel BİOS'unu geçenlerde bir KORE sitesinde görmüştüm. Linkini bulabilirsem atarım. Ama ne kadar güvenilir bilmiyorum.

Link buda anakart için Wibtek H61-M HDMI yazıyor. Aynı BİOS'umu kullanıyorlar araştırmak lazım. Şuan ki BİOS'un yedeğini al. Ondan sonra dene bence. Bu BİOS olmaz ise anakart tamamen susar. Bence RAM frekansı için değmez bu riske.

Link bu da anakart için wibtek H61-M HDMI yazıyor. Aynı BIOS'umu kullanıyorlar araştırmak lazım. Şu anki BIOS'un yedeğini al. Ondan sonra dene bence. Bu BIOS olmaz ise anakart tamamen susar. Bence RAM frekansı için değmez bu riske.

Hocam bir şey daha sorucam BIOS güncellemeden frekans hızı arttırılabilir mi yoksa illa güncellemekmi lazım?

Elindeki RAM 1600 MHZ ise BİOS güncellemesi gerekebilir. 1333 MHZ ise güncellemey gerek yok. 1333 MHZ direk çalışması gerek. Anakart H61 olduğu için BİOS'dan manuel RAM hızına değiştiremezsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı