WIBU-SYSTEMS AG nedir?

ozgurdgtkn

Femtopat
Daha fazla  
Codemeter Control Center ve wksvmgr diye iki program var. Bu programlar başlangıçta otomatik çalışan programlar ama ne olduğunu bilmiyorum. Bunlar zararlı yazılımlar mı? Devre dışı bıraktığımda sorun yaşar mıyım?

Codemeter Control Center ve wksvmgr diye iki program var. Bu programlar başlangıçta otomatik çalışan programlar ama ne olduğunu bilmiyorum. Bunlar zararlı yazılımlar mı? Devre dışı bıraktığımda sorun yaşar mıyım?

Hocam o yazılım keylogger kötü amaçlı bir yazılım bastığınız tüm tuşları kayıt ediyor bir an önce virüs taraması yapsanız faydanızadır. Bu süre zarfında kredi kartı gibi önemli bir şey PC üzerinde yapmayın.

Codemeter = kötü amaçlı takip yazılımı.
Wksvmgr = bilgisayarınızın fare ve klavye kullanım bilgilerini toplayıp kayıt eden bir araç.

Araştırmalarıma göre keylogger gibi gözüküyor. Farklı bir cihazdan tüm hesaplarının şifresini değiştir ve aşağıdakileri uygula.

Keyloggerdan kurtulmanın en iyi, en kesin çözüm yolu format atmaktır fakat formattan önce Zemana - En İyi Anti-Keylogger Yazılımı ve Kimlik Hırsızlığı Koruması kullan. Ardından USB belleğine Kaspersky Rescue Disk yazdır ve kullan. Kaspersky Rescue Disk'in kullanımı hakkında birkaç tane rehber bulunuyor araştırarak bulabilirsin. Ama önce en başta dediğim gibi farklı bir cihazdan hesaplarının şifresini değiştir.

Ayrıca @Murat5038 hocamın önerilerini de dinlersek daha iyi olur.

Hocam o yazılım keylogger kötü amaçlı bir yazılım bastığınız tüm tuşları kayıt ediyor bir an önce virüs taraması yapsanız faydanızadır. Bu süre zarfında kredi kartı gibi önemli bir şey PC üzerinde yapmayın.

Codemeter = kötü amaçlı takip yazılımı.
Wksvmgr = bilgisayarınızın fare ve klavye kullanım bilgilerini toplayıp kayıt eden bir araç.
Program files tan bu dosyaları silsem yeterli olmaz mı? Görev yöneticisinden devre dışı bıraktım. Yeni format atmıştım bilgisayara kullandığım proglamları yüklerken gördüm bu dosyaları.

Program filestan bu dosyaları silsem yeterli olmaz mı? Görev yöneticisinden devre dışı bıraktım. Yeni format atmıştım bilgisayara kullandığım proglamları yüklerken gördüm bu dosyaları.

Hocam keylogger elle sildiğiniz zaman gitmez bir virüs programı silmeli eğer silmezse format atmanızda fayda var bilgilerinize önem veriyorsanız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı