stayinghome
Hectopat
Merhaba, bilgisayarım Win 10 Home. Versiyonu da 20H2 idi sanırım. Hiçbir sıkıntı yokken dün akşam "reboot and select proper Boot device or ınsert Boot Media in selected Boot device and press a Key" hatası alıyorum.
2 tane Drive'ım var.
1 HDD - 1 TB'lık.
1 SSD - 128 GB'lik Windows'un yüklü olduğu.
BIOS menüsüne girdigimde SSD çıkmıyor. Sadece 1 TB'lık wdc çıkıyor.
Anakart modeli: Gigabyte 990xa ud3.
Fd versiyon.
BIOS ayalarına girdim, Boot type UEFI ve legacy idi. Only legacy yaptım olmadı.
Bu hatayı aldıktan sonra Recovery USB'sinden kurulum ekranını tekrar açtım ve CMD'den bootrec /fixmbr, fixboot, scanos komutlarını çalıştırdım.
Fixmbr çalıştı. Fixboot çalışmadı. Access is denied hatası veriyor.
Scanos'te de kurulu Windows bulamadı.
Benim anladığım Windows'un kurulu olduğu SSD'yi görmüyor?
C sürücüsü (Windows'un yüklü olduğu SSD) için chkdsk ile /f /r /x ile Full tarama yaptım ve Boot menude bu sefer Corsair GT olarak SSD gözükmeye başladı ve aynı zamanda Windows Boot Manager çıkıyor. Corsair'dan Boot ettim, reboot device hatası çıktı. "UEFI: Corsair"'dan Boot ettim, bu sefer çalıştı.
Bugün tekrar açtım bilgisayarı yine aynı hatayı verdi, Boot menuye girdim, Boot Manager ve Corsair gözükmüyordu. Tekrar USB Recovery Media ile chkdsk komutunu çalıştırdım, yaklaşık 2 saat sürdü. Chkdsk komutundan sonra yine SSD ve Boot Manager gözüktü ve "UEFI: Corsair"'dan Boot ettim çaıştı.
Kısacası, iki seferdir tam tarama (/f /r /x) chkdsk yapıyorum (2 saat sürüyor her seferinde), ancak öyle SSD'yi görüyor BIOS. Bunu nasıl düzeltebilirim?
Teşekkürler.
2 tane Drive'ım var.
1 HDD - 1 TB'lık.
1 SSD - 128 GB'lik Windows'un yüklü olduğu.
BIOS menüsüne girdigimde SSD çıkmıyor. Sadece 1 TB'lık wdc çıkıyor.
Anakart modeli: Gigabyte 990xa ud3.
Fd versiyon.
BIOS ayalarına girdim, Boot type UEFI ve legacy idi. Only legacy yaptım olmadı.
Bu hatayı aldıktan sonra Recovery USB'sinden kurulum ekranını tekrar açtım ve CMD'den bootrec /fixmbr, fixboot, scanos komutlarını çalıştırdım.
Fixmbr çalıştı. Fixboot çalışmadı. Access is denied hatası veriyor.
Scanos'te de kurulu Windows bulamadı.
Benim anladığım Windows'un kurulu olduğu SSD'yi görmüyor?
C sürücüsü (Windows'un yüklü olduğu SSD) için chkdsk ile /f /r /x ile Full tarama yaptım ve Boot menude bu sefer Corsair GT olarak SSD gözükmeye başladı ve aynı zamanda Windows Boot Manager çıkıyor. Corsair'dan Boot ettim, reboot device hatası çıktı. "UEFI: Corsair"'dan Boot ettim, bu sefer çalıştı.
Bugün tekrar açtım bilgisayarı yine aynı hatayı verdi, Boot menuye girdim, Boot Manager ve Corsair gözükmüyordu. Tekrar USB Recovery Media ile chkdsk komutunu çalıştırdım, yaklaşık 2 saat sürdü. Chkdsk komutundan sonra yine SSD ve Boot Manager gözüktü ve "UEFI: Corsair"'dan Boot ettim çaıştı.
Kısacası, iki seferdir tam tarama (/f /r /x) chkdsk yapıyorum (2 saat sürüyor her seferinde), ancak öyle SSD'yi görüyor BIOS. Bunu nasıl düzeltebilirim?
Teşekkürler.
Son düzenleyen: Moderatör: