Win 10'da Win 10 ISO dosyası çalıştırırsak ne olur?

321968

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Daha önceki konuda bahsetmiştim ama cevap çıkmadı o yüzden ayrı bir konu oluşturdum. Win 10'da Win 10 ISO dosyasını çalıştırırsam ve hangi dosyaları silmek istiyorsunuz demek istediğinde tüm dosyaları desem bilgisayarı formatlamış olur muyum? Bu işlem harekete geçermi, ya da beni bu işleme kadar getirir mi? Teşekkürler.

Bence bir USB Flash Belleğe Rufus vb. uygulamalarla yazdırıp temiz kurulum yapmak en iyisi. Bakmak isterseniz rehber videolar aşağıdadır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Pek de sağlıklı bir yöntem olduğunu söyleyemem. Ben denediğimde sürücüler eski Windows'tan kalma olarak geri geliyordu. Normalde USB'den temiz kurulum yapınca kurulmamış sürücüler olurdu ama nedense tüm sürücüler kurulu geliyordu.

Öyle yapılır mı bilmem ama istediğinizi anladım sanırsam.

Ayarlar>Güncelleştirme ve Güvenlik>Kurtarma>Bu Bilgisayarı Sıfırla yolunu takip edin, oradan sıfırlama yapabilirsiniz. Bilgisayarınızda format etkisi yaratacaktır. Tabii normal formattan çok daha uzun süreceğini bilmelisiniz.

Pek de sağlıklı bir yöntem olduğunu söyleyemem. Ben denediğimde sürücüler eski Windows'tan kalma olarak geri geliyordu. Normalde USB'den temiz kurulum yapınca kurulmamış sürücüler olurdu ama nedense tüm sürücüler kurulu geliyordu.
Sürücüleri sıfırlama sırasında yüklüyor diye biliyorum önceki sürücüleri kopyalamak yerine, çünkü ben sıfırlama yaptığımda sıfırlama öncesi güncel sürücülerim yerine Win10'un otomatik olarak kurduğu eski sürücüler kurulu oluyordu.

Öyle yapılır mı bilmem ama istediğinizi anladım sanırsam.

Ayarlar>Güncelleştirme ve Güvenlik>Kurtarma>Bu Bilgisayarı Sıfırla yolunu takip edin, oradan sıfırlama yapabilirsiniz. Bilgisayarınızda format etkisi yaratacaktır. Tabii normal formattan çok daha uzun süreceğini bilmelisiniz.

Sürücüleri sıfırlama sırasında yüklüyor diye biliyorum önceki sürücüleri kopyalamak yerine, çünkü ben sıfırlama yaptığımda sıfırlama öncesi güncel sürücülerim yerine Win10'un otomatik olarak kurduğu eski sürücüler kurulu oluyordu.
Evet asıl amacım buydu.Batarya dışında bilgisayar yeniymiş gibi hissettirecekse ne iyi.Kaç saat süreceğini ve formatla arasındaki farkı anlatırsanız çok mutlu olurum.

Formatla aynı işlevi görmüyor. Tüm verileri silip senin sistemindeki dosyalardaki kurulum dosyasıyla kuruyor. Mesela virüs girmişse sisteminize genellikle formatsız oradaki sıfırlama seçeneği ile silinmez. O dosya kendini oraya gizler. Bunun dışında temiz kurulum yaparsan daha sağlıklı ve daha performanslı bir PC deneyimi yaşarsın.

Formatla aynı işlevi görmüyor. Tüm verileri silip senin sistemindeki dosyalardaki kurulum dosyasıyla kuruyor. Mesela virüs girmişse sisteminize genellikle formatsız oradaki sıfırlama seçeneği ile silinmez. O dosya kendini oraya gizler. Bunun dışında temiz kurulum yaparsan daha sağlıklı ve daha performanslı bir PC deneyimi yaşarsın.
Teşekkürler

Direkt formatla aynı etkiyi gösteriyor, bunu Recep Baltaş da söylemişti. Format etkisinden kasıt bilgisayardaki her şeyin silinmesidir. Ek olarak sıfırlama sadece Windows'un sıfırlama dosyasına bulaşmış virüsleri silemez.

Direkt formatla aynı etkiyi gösteriyor, bunu Recep Baltaş da söylemişti. Format etkisinden kasıt bilgisayardaki her şeyin silinmesidir. Ek olarak sıfırlama sadece Windows'un sıfırlama dosyasına bulaşmış virüsleri silemez.
Demek istediğim de zaten buydu. Virüs varsa silemez. Bu da kesinlikle performansa etkisi olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı