Win 8.1 Pro ve Enterprise farkı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
12
Yer
Balıkesir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Windows 7 64 pro kullanıyorum ve sistemimi Win 8.1'e geçirmek istiyorum. Recep bey'in paylaşmış olduğu Win 8.1 RTM sürünü inceledim. Fakat aklımda bir kaç şey takıldı. Bu sürümün Win 8.1 Enterpirice'tan farkı nedir? Bu sürüm ücretsiz midir? Ücretli ise fiyetı nedir? Yardımcı olursanız gerçekten çok makbule geçer.
İyi forumlar dilerim...

O sadece disk yansıması olarak biliyorum. Lisans anahtarını satın alabilirsiniz ( Nerden alabileceğinizi bilmiyorum ama internette araştırırsanız muhtemelen microsoftun sitesinde bulabilirsiniz ) veya internetten de bulabilirsiniz ( Bu seçenek de orjinal olmayan yani illegal yöntem olarak adlandırılıyor. Korsan yani ) Farkını da bu siteden bulabilirsiniz :
Windows 8 Sürümleri Arasındaki Farklar-PRO-ENTERPRİSE-PRO VL | Tayfun DEMİRBAŞ

İllagel yapınca updateleri yapamıyorum. Recep beyin paylaştığı hem ücretsiz, hem orjinal değilmi yani? Bana birisi ayrıntılı bir şekilde yardımcı olabilirse gerçekten çok mutlu olurum.

- - - Güncellendi - - -

Gerçekten kimse neyden bahsettiğimi anlamadımı? Ya da benmi anlatamadım acaba? :S

Recep Baltaş'ın paylaştığı ücretsiz ve orjinal değil. Windows 8.1 kurulumunda lisans kodu isteniyor orjinal alırsan bir kodun olur girer, orijinal kullanırsın. İllegal kullanmak istersen internetten bir kod bulur girersin. Sonra KMSPico gibi bir araçla illegal bir şekilde kullanırsın. Bu arada updatelerden kastınız Windows Update ise bir sorun olmaz. İllegal kullanırken de update yapabilirsin.

Ve ben şu anda bile güncelleme yapıyorum yakın zamanda kurduğum için

O kadarını bilmiyorum ama yukarda verdiğim linkten inceleyebilirsinz farklarını.

Peki bu RTM sürüm ile ENTERPİRİCE arasında bir fark var mıdır? Yani keşke RTM değilde ENTERPİRİCE kullansaydım dedirtir mi bana?

Öncelikle Enterprice diye bir sürüm yok. Sanırım biraz fazla Call of Duty oynamışsınız (bkz. Captain Price). Enterprise var.

İndirme bağlantılarının olduğu konuda (Windows 8.1 RTM Türkçe İndirme Bağlantıları) RTM'in ne demek olduğu defalarca anlatılmış ama sanırım okumakta güçlük çekmişsiniz. Bir daha yazayım: RTM bir Windows sürümü değildir. RTM, Release to Manufacture anlamına gelen bitmiş, nihai sürüm demektir. Yani bütün yazılımlar için kullanılabilir.

Konuda paylaşılan ISO dosyasında Windows 8 Core ve Pro sürümleri var. Girdiğiniz ürün anahtarına göre bu sürümlerden biri kurulur. Enterprise ise şirketler için sunulan sürümdür ve son kullanıcı için gereksiz birçok özellik barındırır.

Sürümler arasındaki farklara buradan bakabilirsiniz:

Windows 8 Sürümleri Arasındaki Farklar » Technopat

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…