Çözüldü Win 8.1 Ram sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

nightawolf7

Hectopat
Arkadaşlar neden kaynaklandığını bilmiyorum. Ömrümde böyle bir şey görmedim ama kafayı yiyeceğim. Bilgisayar %16-20 arası bellekte açılıyor. Yavaş yavaş %99 a doğru gidiyor ve %99 olunca felaket donuyor. Ardından kendini kapatıyor :(

udn4q.png

udn8c.png

udn8z.png

utorrent ya da Windows'tan şüpheleniyorum ben. :(

- - - Güncellendi - - -

Notebooku 2 gün önce aldım. Msi ge70 209xtr freedostu aldığımda. Ben win 8.1 kurdum, orjinal değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle "Ayrıntılar" altından klasik görev yöneticisindeki işlemler şeklinde gösterim yapın. Daha sonra üstteki "Bellek (Özel Çalışma Kümesi)" ne tıkla. Ya en az harcayandan en çok harcayana doğru sıralanacak VEYA en çoktan en aza sıralanacak. Sen en çoktan en aza doğru sıralat ve Ram şiştiği anda SS çek. Ama tahminimce "svchost.exe" virüsü bulaştı. Kanımca öyle yani :D

Arkadaşım sorun sadece virüs, bilgisayarını Kaspersky int. securty yada avast ile baştan sona tam tarama yap sorun gidecektir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar the miller'ın yukarıda paylaştığı linkteki Windows'u dün kurdum aktive de etmedim daha yine aynı problem var.

ufmgb.png

ufmgf.png

ufmgh.png

Nerede sorun var anlamıyorum ya utorrent kullanmıyorum bitcomet kullanıyorum. Firefox yerine chrome kullanıyorum. Windows'u aktive de etmedim daha. Svchost.exe hızlı erişimle alakalı bir şey vardı. Kapattım hizmetlerden. Windowsu ssd ye kuruyorum. Şu an antivirüs programı yüklü değil. Dün resimleri çektikten 1 saat sonra değer %47'lere kadar çıktı. Matematiksel olarak düşünürsek bu kadar uygulamanın ramin %4 ünü falan kullanması lazım 8 gb ram var.

Eğer Burak Bey'in verdiği linkten de bir şey çıkmazsa tampon bellek taşması söz konusu olabilir. Metro UI de ne kadar çok uygulama sabitlenmiş halde ? Gerçi bu sorunu Microsoft bir güncelleme ile çözmüştü ama belki de 8.1 de tekrardan ortaya çıkmış olabilir. Ayrıca son resimde sadece sizin kullanıcınız 290MB ram harcamakta. Birde bunun Windows'un kendine ayırdığı kısmı var. Windows 7 ve üstünde Yaklaşık min. 650MB ram kullanır. Bunu da eklerseniz ~940MB Ram harcaması ortaya çıkıyor. Ayrıca yine benim için "wmpnetwk.exe" adlı uygulamanın ne kadarlık bir Ram kısmını tükettiğini yazarmısınız ? Bunu sormamın nedeni ben Windows 7 kullanırken Media Centerı kurmam gerekmişti ve daha sonra ağdaki cihazları denetlemeye kalkarken Tampon Bellek Taşması yaparak 1.5GB'lık Ram'i kendi içine alıyordu. Zor kapatıyordum işlemi. Belki sizde de "wmpnetwk.exe" işlemi böyle bir soruna neden oluyor olabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı