Arkadaşlar eski bilgisayarıma bir bakim dedim bir format attım ancak program kuramıyorum. SP1 sistemi SP3'e yükseltemiyorum. Advanced System Care kuracağım kuramıyorum Kernel32.dll hatası alıyorum. Hiçbir uygulamayı kuramıyorum. WinRAR kuramıyorum ki uygulama kurabileyim. Bu hatanın çözümünü bilen yazsın. İnternetten biraz baktım kernel32.dll dosyası indirip SYS32'ye atın diyorlar onu da gerçekleştiremiyorum. Dosya içeriğini kurcalayamıyorum.
Bu sefer de farklı bir DLL'den hata yersiniz. Bu çözüm olmaz. Windows ISO 'nuzu nereden indirdiniz bilmiyorum ama bozuk olabilir.
Çoğu uygulama Windows XP desteğini çekmeye başladı. Ya da güncel sürümlerinde Win XP desteklerini kaldırdılar. Üzerine uğraşmıyorlar. Win 8.1 Single Language geçebilirsiniz. Eğer düşük bir sisteminiz mevcutsa. Ya da çok düşükse Windows 7 ile idare edilir sanırım. Ama Windows XP çok eski ve hata almamız burada normal.
Öncelikli tavsiyem: Başka temiz bir ISO dosyasıyla format atmanız. Ancak bunu yapamadığınızı Windows 7'ye geçemediğinizi, Win 8.1'e de geçemediğinizi varsayarsak. Ki ben sisteminizin en azından 2 GB rama sahip olduğu düşünerek bu öneriyi veriyorum. 8.1 deneyebilirsiniz.
Aşağıdaki araçların 2'sini de deneyin. Bozulan ve eksik dosyalarınızı Windows tamamlayacaktır. Tabi bu araçlar hala XP'de çalışıyorlar mı bilgim yok. Deneyin.
Herkese iyi günler. Bu rehberde sizlere DISM komutunun ne işe yaradığını, ne tarz durumlarda kullanılacağını ve nasıl kullanılacağını göstereceğim. İlk önce DISM nedir onu öğrenelim. DISM aracı yani “Deployment Image Servicing and Management” aracı sistemde tıpkı SFC komutunun yaptığı işlev...
www.technopat.net
SFC /scannow nedir ve ne işe yarar?
www.technopat.net
Windows güncellemelerinizi yapın. Çalışan bir Update aracı varsa.
İşletim sisteminizin desteklediği son net Framework sürümünü tek tek deneyerek yükleyin.
Downloads for building and running applications with .NET Framework. Get web installer, offline installer, and language pack downloads for .NET Framework.
dotnet.microsoft.com
Programların çalışabilmesi için gerekli olan C++ paketlerini indirip kurun. .bat dosyasından çalıştıracaksınız.
This archive contains the latest version (July 2025) of all VCRedist Visual Studio C++ runtimes, installable with a single click by running the inclu
www.techpowerup.com
Bunlardan sonra tekrar yüklemek istediğiniz programları yüklemeyi deneyin.
Sorunun düzelip düzelmediği konusunda geri dönüş sağlayın.
Saygılarımla.