Win11 ekran kartı kullanımını yanlış gösteriyor mu?

BurakEnes YT

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600 / B450M-DRAGON / RTX 2060 / XLRB 16 GB 3200 MHZ / WD BLUE SN570 500 GB
RAM
16gb 3200mhz XLRB
SSD veya HDD modeli
WD Blue SN570
Ekran kartı
RTX 2060
Anakart
b450m-dragon
İşlemci
Ryzen 5 5600
Merhaba arkadaşlar, Windows 11 kullanan birkaç kişide ekran kartı kullanımının yanlış gösterdiğini görmüştüm, aldırış etmemiştim fakat Windows 11'e gelen güncellemeyi yaptıktan sonra bir an da ekran kartı kullanımının %75'in altına düşmediğini fark ettim. Yani anlayacağınız bende de aynı sorun oluşmuştu. Demek istediğim bu sorun gerçekten ekran kartı kullanımını yanlış gösteriyor ise fazla umursamayacağım ya da gerçekten yanlış göstermiyorsa o zaman aksiyon almak gerekecek.

Yanlış gösteriyor. Kullanmaya devam edebilirsiniz. MSI Afterburner tarzı programlarda farklı olduğunu görürsünüz.

Hocam bende de yanlış gösteriyor ama gene de siz herhangi bir program yükleyip kullanım %sine bakın ne olur ne olmaz.

Alakası yok. Son güncellemeler ile bir çok kişi aynı sorunu yaşıyor. Sizin ekran kartınız zorlanıyorsa herkeste öyle olacak diye bir şey mi var?

MSI afterburner ile kontrol edebilirsiniz.
Hiç böyle bir hata duymadım.

Aynen.

Hocam MSI yazılımı anlık daha doğru gösteriyor ama hangi arka plan uygulamasında fazla kaynak kullanılıyorsa onu araştır derim. Belki truva atı veya dataminer bir girinti sızmış olabilir sistemine. Windows 11 çok iyi değil ama bu kadar da kötü rezil de değil. Bu gözler Windows 8 gördü.

Rezillik falan ile alakası yok hocam. Bir çok güncellemede hatalar ile karşılaştığımız gibi normal. Bir kaç gün sonra fix atarlar. RTX serisi ekran kartlarına bile bu kadar yük bindirseydi Microsoft diye bir şey kalmamıştı ortada.

MSI Afterburner ile kontrol edebilirsiniz.
Hiç böyle bir hata duymadım.

Aynen.

Evet anlaşıldığı üzere sorun Windows 11 kaynaklı.

MSI Afterburner: %41
Windows 11: %98

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…