Win7 Ultimate 0x00000116 hata kodlu mavi ekran

Arkadaşlar uzun süredir bu hatayla savaşıyorum ne yaptıysam bi çözüm bulamadım.
Öncelikle bilgisayarım biraz eski ekran kartım da öyle ki bu hata da ekran kartından kaynaklanıyor buna eminim.

Öncelikle;
Acer marka laptop kullanıyorum modeli de Aspire 5520G
Ekran kartım da nvidia geforce 8400M GS

Bir sabah bilgisayarı açtığımda ekranda donmalar yaşayıp bir müddet sonra da pc reset attıktan sonra Windows başlatılıyor yazısı geçtikten sonra mavi ekranla karşılaştım ve bu bir döngüye girdi.

Bilgisayar reset atıp mavi ekran veriyor. Hata kodunu araştırdım ve ekran kartından kaynaklandığını anladım.
Güvenli moddan açıp ekran kartının driverini kaldırdım ve makinayı normal açtım ve bu seferde bilgisayarın normal mod da açıldığını gördüm.

Nvidianın sitesine girip en güncel driveri indirdim kurdum ve yine aynı mavi ekran hatası.Yine girdim güvenli moddan kaldırdım driveri ve açtım bilgisayarı. Bu sefer de Acer'in sitesinden indirdim ve aynı hata mavi ekran.

Bu sefer de format attım ama olmadı. XP yükledim yine aynı sorunu yaşadım. Çözümü bulamadım uzun süredir. Üniversite öğrencisi olduğum için şuan da bilgisayar değişikliği beni zorlar.

Ha birde ekran kartını da değiştirdim ama aynı sorun bu da sorunun yazılımsal olduğunu gösteriyor sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bug Check Code Reference (Windows Debuggers)

Bug Check 0x116: VIDEO_TDR_ERROR

The VIDEO_TDR_ ERROR bug check has a value of 0x00000116. This indicates that an attempt to reset the display driver and recover from a timeout failed.

Ekran kartınızı değiştirdiğiniz halde bu sorunu almaya devam etmeniz tuhaf. Driver güncellemesinden sonra mı bu sorunla karşılaşmaya başladınız? Bu sorun başlamadan önce sisteminizde ne gibi değişiklikler yaptınız?

C:\windows\minidump klasörünün içindekileri bizle paylaşın.

Klasördeki dosyanın içeriği bu;
==================================================
Döküm Dosyası : 111413-45380-01.dmp
Kilitlenme Zamanı : 14.11.2013 10:42:59
Hata Denetimi Dizesi:
Hata Denetimi Kodu: 0x00000116
Parametre 1 : 0x87385510
Parametre 2 : 0x8ef15418
Parametre 3 : 0x00000000
Parametre 4 : 0x00000002
Neden Olan Sürücü : nvlddmkm.sys
Neden Olan Adres : nvlddmkm.sys+112418
Dosya Açıklaması : NVIDIA Windows Kernel Mode Driver, Version 331.65
Ürün Adı : NVIDIA Windows Kernel Mode Driver, Version 331.65
Şirket : NVIDIA Corporation
Dosya Sürümü : 9.18.13.3165
İşlemci : 32-bit
Kilitlenme Adresi : ntkrnlpa.exe+debfc
Yığın Adresi 1 : dxgkrnl.sys+8d0ff
Yığın Adresi 2 : dxgkrnl.sys+81ae6
Yığın Adresi 3 : dxgmms1.sys+692c
Bilgisayar Adı :
Tam Yol : C:\Windows\Minidump\111413-45380-01.dmp
İşlemci Sayısı : 2
Ana Sürüm : 15
Alt Sürüm : 7601
Döküm Dosyası Boyutu: 235.448
Dump File Time : 14.11.2013 10:44:36
==================================================

bu da minidump klasörünün içindeki DMP dosyası

Kardeşim bu sorundan önce bilgisayarımda herhangi bir değişiklik yapmadım. Sabah kalktığımda bilgisayarı açtım ve bir müddet sonra reset atıp bu duruma geldiğini gördüm. Ekran kartımda zaten günceldi daha önce sıkıntı yoktu bir anda böyle oldu yani.

Biraz araştırarak güvenli modda ekran kartı driverinı kaldırdım ve bilgisayarı normal modda açabildim. Tamire verdim ekran kartını değiştirdiklerini söylediler ve pc'ye xp yüklediklerini söylediler. Aldım bilgisayarı ve açtığımda normal açıldı driverlar da günceldi ama bir tane video açtığımda yine aynı hata.

Bu sefer hiç açamıyordum güvenli moddan driverleri kaldırdığım halde de donuyordu, kullanamıyordum bilgisayarı. Bende tekrar win 7 kurdum şimdi driversiz kullanıyorum.

Kod:
A problem has been detected and Windows has been shut down to prevent damage
to your computer.

The problem seems to be caused by the following file: nvlddmkm.sys

If this is the first time you've seen this stop error screen,
restart your computer. If this screen appears again, follow
these steps:

Check to make sure any new hardware or software is properly installed.
If this is a new installation, ask your hardware or software manufacturer
for any Windows updates you might need.

If problems continue, disable or remove any newly installed hardware
or software. Disable BIOS memory options such as caching or shadowing.
If you need to use safe mode to remove or disable components, restart
your computer, press F8 to select Advanced Startup Options, and then
select Safe Mode.

Technical Information:

*** STOP: 0x00000116 (0x87385510, 0x8ef15418, 0x00000000, 0x00000002)

*** nvlddmkm.sys - Address 0x8ef15418 base at 0x8ee03000 DateStamp 0x52676b02

Son düzenleyen: Moderatör:

Ekran kartını değiştirdiği halde aynı sorunu aldığını söylüyor.

Pek işe yaracağını düşünmesem de bir de daha eski(ama mutlaka whql onaylı olmalı betalara bulaşmayın)bir driverı deneyin bakalım. 331.65(WHQL) kullanıyormuşsunuz bildiğim kadarıyla bu versiyonun bilinen bir sorunu yok. 320.18'de bazı sorunlar gözlenmişti:

https://www.technopat.net/forum/masaustu-bilgisayarlar/23387-nvidia-nin-320-18-surucusu-hakkindaki-sok-iddia.htm

Bilgisayarımın win 8'i kaldıracağından emin değilim. Aşağıdaki özelliklerle iyi bir performans elde edebilirmiyim sizce win 8 de.

Acer Aspire 5520G

AMD Turion 64 x2 Mobile Technology TL-60(2.0 GHz, 2x512 kb L2 cache)

Up to 896 MB Nvidia GeForce 8400M GS Turbo Cache

2GB DDR2 Ram

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…