Arkadaşlar uzun süredir bu hatayla savaşıyorum ne yaptıysam bi çözüm bulamadım.
Öncelikle bilgisayarım biraz eski ekran kartım da öyle ki bu hata da ekran kartından kaynaklanıyor buna eminim.
Öncelikle;
Acer marka laptop kullanıyorum modeli de Aspire 5520G
Ekran kartım da nvidia geforce 8400M GS
Bir sabah bilgisayarı açtığımda ekranda donmalar yaşayıp bir müddet sonra da pc reset attıktan sonra Windows başlatılıyor yazısı geçtikten sonra mavi ekranla karşılaştım ve bu bir döngüye girdi.
Bilgisayar reset atıp mavi ekran veriyor. Hata kodunu araştırdım ve ekran kartından kaynaklandığını anladım.
Güvenli moddan açıp ekran kartının driverini kaldırdım ve makinayı normal açtım ve bu seferde bilgisayarın normal mod da açıldığını gördüm.
Nvidianın sitesine girip en güncel driveri indirdim kurdum ve yine aynı mavi ekran hatası.Yine girdim güvenli moddan kaldırdım driveri ve açtım bilgisayarı. Bu sefer de Acer'in sitesinden indirdim ve aynı hata mavi ekran.
Bu sefer de format attım ama olmadı. XP yükledim yine aynı sorunu yaşadım. Çözümü bulamadım uzun süredir. Üniversite öğrencisi olduğum için şuan da bilgisayar değişikliği beni zorlar.
Ha birde ekran kartını da değiştirdim ama aynı sorun bu da sorunun yazılımsal olduğunu gösteriyor sanırım.