Window 10 kurulumunda "bu disk biçimlendirilemez 0x80042428" hatası

Pctech

Hectopat
Arkadaşlar merhaba kaç gündür araştırıp bir türlü çözümünü bulamadığım soru. Windows kullanırken kendi kendine çöktü öncesinde başlat menüsü çalışmama gibi sorunlar vardı sonra çöktü. Velhasıl kelam her zamanki gibi format atayım dedim. Longline NVMe M.2 SSD kullanıyorum kurulum için biçimlendirme ekranına geldiğimde biçimlendirmiyor ve 0x80042428 hatası ile aşağıda atacağım hatalar çıkıyor, sil diyorum silmiyor disk öylece duruyor komut listesinde clean disk, convert GPT gibi şeyler denedim ama oradan bile sildi gözükürken tekrar o ekrana geldiğimde hala aynısı gözüküyor, deneme amaçlı içindeki 2.HDD'ye kurayım dedim onda da olmadı ne yapacağımı şaşırdım kaldım. Orijinal ISO çektim USB'ye yine olmadı. Konu hakkında bilgisi olanların cevaplarını dört gözle bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• IMG_20200914_170518.jpg
    150 KB · Görüntüleme: 131
  • IMG_20200914_170727.jpg
    134,6 KB · Görüntüleme: 108
  • IMG_20200912_183058.jpg
    76,3 KB · Görüntüleme: 114
  • IMG_20200912_183001.jpg
    97,3 KB · Görüntüleme: 120
  • IMG_20200914_172344.jpg
    122,3 KB · Görüntüleme: 109
Firmware'i bozulmuş olabilir. Zamanında JD120 SSD'de aynı hatayı almıştım.

O diske sağlık taraması yapabilir misiniz?

SSD gitmiş gibi duruyor. İçerisinde depolama alanı algılamadığından bir bölüntü oluşturamıyor. HDD/SSD sağlık durumlarını gösteren ve hatta onaran 3. parti yazılımlardan destek almanızı öneririm. Çünkü şuan sizin yapabileceğiniz bir şey yok gibi duruyor.

Deneme amaçlı HDD'ye kurmaya çalışınca biçimlendiriyor ileri adıma geçiyor yüzde 100 dolunca da hata veriyor bu seferde.

Ek bilgisayar ve ona bağlamak için HDD dönüştürücü lazım değil mi bu taramaları yapabilmem için.
İki diskde mi hata alıyorsunuz?
HDD de bir seviye ileri gidiyor biçimlemdirme oluyor sonraki adımda klasik yükleme işlemi oluyor tam yeniden başlatma olacakken de ondada düzgün yüklemedi hatası veriyor

Deneme amaçlı HDD'ye kurmaya çalışınca biçimlendiriyor ileri adıma geçiyor yüzde 100 dolunca da hata veriyor bu seferde.
Peki nasıl bir hata veriyor? Bir hata kodu veya bir mesaj kodu mevcut ise yazarsanız daha doğru yardımcı olabiliriz. Çünkü bu söylediğinize göre tam bir bilgi sahibi olmadan ben ancak "Windows kurulum dosyasında sorun var" diyebilirim.

Windows yüklemesi başarısız olarak sonlandığından dolayı ek bir bilgisayar ve dönüştürücü gerekebilir. Ama eğer 8-16 GB arası boş bir USB'niz varsa eğer "Hiren's BootCD" yardımıyla USB üzerinden geçici bir Windows çalıştırabilirsiniz.

O diske sağlık taraması yapabilir misiniz?
Nasıl yapabilirim acaba m2 ssd başka bir cihaza mı takmam gerekecek

Dediğiniz programı deneyeceğim birazdan fakat oradan nasıl tespit edebilirim yani oradan onarım yapabilir miyim? İlk defa kullanacağım da.
HDD de demeyince şöyle bir hata çıkıyor "yeni bir bölüm oluşturamadık veya mevcut bir bölüm bulamadık. Daha fazla bilgi için kurulum günlüğü dosyalarına bakın" diyor

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…