Windows 10 0x800f081F Hatası

RecepY.

Hectopat
Yer
Burdur
Daha fazla  
Meslek
İşsiz
Taşınabilir yeni bir oyuncu bilgisayarı aldım. Lakin FreeDOS bir işletim sistemine sahipti, diğer bilgisayardan Windows 10'u indirdim ve satın alıp etkinleştirdim. Şimdi şöyle bir sıkıntı var, fare masaüstünde sağ tık yapınca bir anlığına takılıyor ve bunun nedenini anlamadım. Üstüne üstlük güncelleştirme yapmaya çalışınca 0x800f081F hatasını alıyorum ve güncelleştirme yapamıyorum. Şüpheye düştüm şimdi Windows kurulurken etkinleştirilmiş değildi, onun bir etkisi olabilir mi? Sistemi şimdi tekrardan mı kurmalıyım yoksa bir çözüm öneriniz var mı?

Sistem özellikleri:
İntel Core i7 7700HQ
NVIDIA GeForce GTX 1060
16GB 2400Mhz SODIMM Ram
Monster Tulpar t7 13.1 Anakart(Marka model böyle yazıyor)

Rufus ile yazdırıp, sonra kuruluma geçtim. Kurulum tamamlandı, sonra da etkinleştirdim. Bir sıkıntı olmaması lazım zannımca ama var :(

Hocam driver kurulumu için ek bir program kullandınız mı?
Aygıt yöneticisi listesinde tanımlanmamış aygıt var mı?

Hayır herhangi bir ek driver kullanmadım. Her şeyi usulüne uygun yaptım, olması gerektiği gibi. Sistemde orjinal, imzasız olmayan bir şey yok.

Aygıt yöneticisinde de bir sorun göremiyorum, her şey normal. Bu sağ tık yapınca bir anlık takılmaya ve güncelleştirmede hata alma olayına bir türlü açıklık getiremedim.

Hocam USB üzerinden her şeyi biçimlendirip tekrar UEFİ format atabilir misiniz ?
Sonrasında
Monster Sürücüler
buradan eksiklikleri kurarak kurulum yapmayı deneyin. Sorun düzelmezse ürün yeni olduğu için servise göndermenizi öneririm.

Dediğiniz gibi tekrardan format attım. Güncelleme kısmı düzeldi, lakin farede ki takılma problemi halen daha devam ediyor. Yok mudur bunun bir çözümü? Gerçekten servisti falan hiç uğraşmak istemiyorum. Cihazda hiç bir hata yok elhamdülillah; sürücülerde olsun, donanımında olsun. Servisten ben pek bir sonuç alabileceğimi sanmıyorum. Sonuçta cihaz bana freedos geldi, sistemi kurma işi bana bırakılmıştı.

Eğer bir sonuç alamazsam ya yeni bir güncellemeyi bekleyeceğim düzelmesi için ya da bu sinir bozucu ve hayal kırıcı vaziyetiyle kullanacağım herhalde.

Donanımınız fazlasıyla yeterli aslında böyle bir problem hiç olmaması gerekiyor.
Şu örnekler belki size fayda sağlayabilir.
[Çözüldü] Windows 10 Sağ Tık Yapınca Donma Sorunu

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sağolasınız sağ tıktaki bir anlık takılma olayı biraz daha iyi durumda gibi şu anda. Lakin tam olarak çözüme kavuşmuş değil. Neyse bu cihazı zaten idareten almıştım, böyle kullanmaya devam edeceğim sanırsam. Umarım windowsun yeni bir güncellemesinde bu sorunu aşmış olurum. Yardımlarınız için teşekkürler..

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı