32 İşlemcili Pc'ye farkında olmadan 64bit win 10 kurmaya çalıştım ve haliyle kurulum defalarca %50 - %70 vs. gibi yerlerde kesliyor yani pc kendini kapatıyordu pc kendini kapatığından dolayıda Recovery ekranına düştü olayın farkına varıp 32bit win 10 kurmaya çalıştığımda iş işten geçmişti pc recovery ekranında kalakalmıştı şu an pc'yi ne kadar usb den başlatmaya çalışsamda usb olmasına rağmen bile recovery ekranında kalıyor yani format bile atamıyorum bios ayarlarını falan sıfırladım security boot'u falan kapattım yine değişen bir şey olmadı bir türlü recovery ekranını geçemiyorum yardımcı olursanız sevinir çünkü pc bana ait değil bir arkadaşımın bu sorunun kaynağı hard disk sanırsam yazılımsal bir yolla çözmek istiyorum pc'yi açmak falan istemiyorum dediğim gibi pc arkadışımın olduğu için bana ait olsaydı çoktan parçalarına ayırmıştım. @Recep Baltaş
Format attım bi hocamın kendi boot ettiği usb ile win 10 yükledim pc şü an açılıyor lakin çok yavaş çalışıyor ve bir süre sonra kendiliğınden kapanıyor bunu çözemedim şu an önceden ben yanlış boot ediyordum herhalde hocamın usbsi ile direkt attı formatı ancak dediğim gibi çok yavaş çalışıyor ve kendiliğinden kapanıyor 5 dk içerisinde fln bide çalıştırırken power butonuna basar basmaz fan çalışmaya başlıyor ve ses çıkarıyor ancak pc fazla ısınmıyorda bu konu hakkında bana yardıncı olursanız çok sevinirim teşekkürler.
Pc Marka Model : Casper Nirvana 17.3 NB CRY Üretim Tarihi : 09.2014
Pc nin hard diskini söküp başka pc ye taktım normal çalışıyordu sonra pc nin ramlerini söküp yaniden taktım fanını söküp temizledim ama sorun yine aynen devam etti hatta sağlam oldundan emin olduğüm bi hard disk taktım pc ye yine kapandı bi 5 10 açık kalıyor sonra desktop ı siyah oluyor ve kendiliğınden kapanıyor.
Pc nin hard diskini söküp başka pc ye taktım normal çalışıyordu sonra pc nin ramlerini söküp yaniden taktım fanını söküp temizledim ama sorun yine aynen devam etti hatta sağlam oldundan emin olduğüm bi hard disk taktım pc ye yine kapandı bi 5 10 açık kalıyor sonra desktop ı siyah oluyor ve kendiliğınden kapanıyor. Yardımcı olursanız sevinirim
Dediğiniz gibi ısısını kontrol ettim ama speccy ile kontrol ettim elimde o vardı işlemcim 88 derece fln grafik kartını görmedi ama aygıt yöneticisindede görmedi ekran kartını nedenini bilemedim bir diğeri ise fan power tuşuna bastıkan bir kaç saniye sonra fan çok hızlı bir şekilde çalışıyor bu gün pc yi söktüğımde soğutucuyu işlemciye bağlayan 4 vidadan 2 sinin yeri kırık ama soğutucu işlemci ile iyi bir şekilde temas ediyor termal macundan olabilirmi acaba çünkü pc 2 3 yıl önce satın alınmış ama pc 2014 üretimi.
Acaba komple anakartı söküp temizlesem düzelirmi. Yardımınız için teşekkürler