Merhaba arkadaşlarım. Geçtiğimiz mart ayında bir laptop aldım ASUS marka. İyi hoş gidiyordu her şey. Bir gün forumda bu konudan gördüm, benim de o sıralar sebepsiz yerde kasıyordu bilgisayarım. Merak edip görev yöneticisini açtığımda bu sorunla karşılaştım. İnternette araştırma yaptığınızda bulup bulabileceğiniz bütün çözümleri denedim hiçbiri işe yaramadı. HDTune 5.60 ile tarama yaptım her şey "ok" gözüküyor ve normal. Ekran görüntülerini de atacağım zaten. Lütfen şu sorun yüzünden şu güzelim bilgisayarı kasmadan kullanamıyorum.
Arka plan programları,virüs programları,virüsler buna neden olabilir.Görev yöneticisinden hangi programın ya da hizmetin disk kullandığına bak.Fazla olan zaten mutlaka gözükür haldedir.Onu bul eğer normal değilse durdur ve sil.
Yorumun için teşekkürler. Ben farklı bir hesaptan sana yazıyorum. Şuan kullanan yok sistem sıkıştırılmış bellek 0.1 mb , masaüstü pencere yöneticisi ve chrome 0.1mb kullanıyorlar ama şuan %2 civarlarında bütün çözümleri denediğim için kısa süre için düşürüyor değeri.
Yorumun için teşekkürler. Ben farklı bir hesaptan sana yazıyorum. Şuan kullanan yok sistem sıkıştırılmış bellek 0.1 mb , masaüstü pencere yöneticisi ve chrome 0.1mb kullanıyorlar ama şuan %2 civarlarında bütün çözümleri denediğim için kısa süre için düşürüyor değeri.
Diskle diğer donanımların ne alakası var bilmiyorum ama daha 1 yıl olmamış bir bilgisayardan bahsediyoruz ve farklı bir çok sabit disk programları ile sorun olup olmadığına baktım ve hepsinde sorun çıkmadı. Ayrıca hala devam ediyor ve forumlarda gördüğüm çözümlerle belli bir düzeye indirdim artık tamamen %100 olmuyor ama çoğunlukla hala aynı diyebilirim.
Windows+R basıp Services.exe yazın. Açılan pençerede Windows search ve Hızlı getirmeyi bulup durdurun ve sağ tıklayıp özelliklerden devre dışı bırakmayı seçiniz. Sonra bilgisayarlara restart atın.
Diskle diğer donanımların ne alakası var bilmiyorum ama daha 1 yıl olmamış bir bilgisayardan bahsediyoruz ve farklı bir çok sabit disk programları ile sorun olup olmadığına baktım ve hepsinde sorun çıkmadı. Ayrıca hala devam ediyor ve forumlarda gördüğüm çözümlerle belli bir düzeye indirdim artık tamamen %100 olmuyor ama çoğunlukla hala aynı diyebilirim.
Tamam da disk arızasını anlamanın en kesin çözümü başka bir disk ile denemektir. Ben ce sen bir dediğimi yap. Zira bu hata diskten değil gibi gözükmekte...
Evet windows 8.1'de de vardı ve windows 10 temiz kurulum yaptım. Ama hala sorunumu çözemedim. Windows search'ı devre dışı bırakmak gibi çözümlerde belli bir süre işe yarıyor yani çoğunlukla devam ediyor.
Kemal kardeşim çok teşekkürler yardımın için fakat başta söylediğim gibi o anlattığın her şey kapalı arka plan transfer servisi falan onlar bile kapalı. Ama belli bir süre işe yarıyor sonra tekrar %100 oluyor çoğunlukla. Disk'den değilse başka hangi donanımdan olabilir ? Şuan %0 anlamadım hiç bir şey ya
Ayrıca farklı bir disk alabilecek durumum da yok.
@THE_MILLER , ben yaptım fakat kapamıştım uzun sürdüğü bekleyemedim oradan da bir hata gelmedi zaten.