Windows 10 %100 Disk Kullanma Sorunu

BerkBL

Hectopat
Daha fazla  
hdd.png

Resimde de görüldüğü gibi 3 hafta önce topladığım sistem bu hafta itibari ile %100 HDD kullanıyor.

Disk : Seagate Barracuda 1TB 64MB 7200RPM gayet iyi bir disk.

Fakat sorunun neden oldugunu bulamadım. HD Tune testleri yaptım hiçbir şey işe yaramadı.

Denediklerim : Windows Hizmetlerini Kapatmak
Başlangıç programlarını kapatmak.
Virüs taraması yapmak. (%100 temiz çıktı. 2 programla tarattım.)

Ben sorunun Windows kaynaklı oldugunu düşünüyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Sistem özellikleri:

Windows 10 Enterprise 64 Bit
8 GB DDR4 2133MHZ RAM
i5 7500
ASUS B250M-K
Seagate 1TB 64MB 7200RPM HDD
GTX 1050Tİ

Son düzenleyen: Moderatör:
Eki Görüntüle 264228

Resimde de görüldüğü gibi 3 hafta önce topladığım sistem bu hafta itibari ile %100 HDD kullanıyor.

Disk : Seagate Barracuda 1TB 64MB 7200RPM gayet iyi bir disk.

Fakat sorunun neden oldugunu bulamadım. HD Tune testleri yaptım hiçbir şey işe yaramadı.

Denediklerim : Windows Hizmetlerini Kapatmak
Başlangıç programlarını kapatmak.
Virüs taraması yapmak. (%100 temiz çıktı. 2 programla tarattım.)

Ben sorunun Windows kaynaklı oldugunu düşünüyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Sistem özellikleri:

Windows 10 Enterprise 64 Bit
8 GB DDR4 2133MHZ RAM
i5 7500
ASUS B250M-K
Seagate 1TB 64MB 7200RPM HDD
GTX 1050Tİ[/QUO
Bence virüs olabilir farklı bir programla tekrar tarattır istersen.

Topladığın sistem 25.000 TL olsa bile sen Windows 10 sistemi HDD kurduğun sürece bu sorunla her zaman karşılacaksın. SSD tak kafan rahatlasın. Önceden bende devamlı bakardım disk kullanıyor mu diye artık bakmıyorum bile baksam o değer bende %1 falan oluyor boşta zaten %0 değerinde ancak test yaparsam %100 kullanıyor SSD.

İşlemler kısmınıda çekip at. Maalesef ki bu sorunun genel kaynağı sistemde SSD olmaması. 7200 RPM HDD'lerin farkı ise çok daha yavaş olmaları. Fakat bu sorun onlarda genellikle bilgisayar ilk açıldığında meydana gelir. Eğer HDD 5400 RPM ise onda yapacak bir şey yok bu sorun kaçınılmazdır. 7200 RPM normal kullanımda bunu sık sık yapıyor ise o zaman HD Tune ile tarat. Büyük ihtimal sorun vardır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı