Windows 10 %100 disk problemi

Kharon

Kilopat
Merhaba arkadaşlar. 1-2 haftadır belki de daha uzun süredir %100 disk kullanımı problemi ile başım belada şu fotoğrafta olduğu gibi:

Sadece tek diskim %100 oluyor ve en çok disk kullanan işlem System olarak geçiyor ne yapabilirim acaba bir önerisi olan var mı? Kullanılamayacak hale getirdi bilgisayarı ara ara geçiyor tekrar başlıyor. Ayrıca kaynak izleyici kısmından baktığımda sanki bilgisayarda tarama yapar gibi bütün klasörlere tek tek baktığını gördüm. Şu ana kadar Windows Search ve Superfetch'i (hızlı getirme) kapamayı denedim bir yararları olmadı. Kendi kendine çözülüyor fakat çözülmesi 10 dakika belki de daha fazla sürüyor ve ayrıca bazen Windows başladığında bazen normal kullanım sırasında ortaya çıkıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows Update'lere baktınız mı? Kuzenimin bilgisayarıda aynı şekilde boştayken %100 disk kullanıyordu, meğerse Windows güncelleme yüklüyormuş.

Windows update yapın, laptop ise pili ve cihazı performans moduna alın. Temp, %Temp% ve Windows->SoftwareDistribution klasörlerinin içeriğini temizleyin. Görev yöneticisinden başlangıç programlarını devre dışı bırakın. Bildirimleri kapatın. Diski kullanan ücretsiz antivirüs programları varsa kaldırın, Windows Defender kullanın.

bunun tek çözümü ssd ya diğer çözümler işe yaramıyor ssd yok di mi sende

Windows 10 değilde Windows 7 de aynı problemi yaşıyordum. Çözümüm şu şekilde olmuştu. Hizmetlerden Windows Update özelliğini durdurup devre dışı bıraktım. Bilgisayara yeniden başlattım ve sorun çözüldü. Windows Update arka planda bir şey yüklememesine rağmen disk %100 oluyordu. Denemende fayda var.

SSD almanız bu sorunu tamamen çözecektir.

Şu anda alma imkanınız yoksa şu yöntemleri uygulayın.
Windows Update üzerinden tüm güncellemeleri alın.
Bağlantıdaki rehber de gösterilen yöntemleri uygulayın.
Windows 10 Hızlandırma Rehberi - Technopat

Autoruns yazılımı ile arka planda gereksiz görevleri kapatın.
Autoruns for Windows - Windows Sysinternals
Eğer kullanmayı bilmiyorsan, Autoruns yazılımını aç. Bana tüm sekmelerin görselini yolla.

Son düzenleme:
Windows Update'lere baktınız mı? Kuzenimin bilgisayarıda aynı şekilde boştayken %100 disk kullanıyordu, meğerse Windows güncelleme yüklüyormuş.
Hayır herhangi bir windows update'i bulunmuyor arkada çalışan. Böyle bir durumla karşılaştığımda ilk yaptığım şeydir bakmak ona.

Ayrıca sistemim masaüstü olup SSD bulunmakta Biraz konuyu açmam aceleye geldi eklemeyi unutmuşum. Kullandığım virüs programı Norton'un ücret vermiş olduğum versiyonu kapamayı da denedim fakat bir çaresi olmadı. Dediğim gibi kaynak izleyicisini açtığımda C'den başlayıp E sürücüsüne kadar sanki bütün dosyaları tarıyormuş gibi açıldığını görüyorum arkaplanda. Ayrıca şunu da ekleyeyim gariptir ki genelde bu problem sistem boştayken denk geliyor. Herhangi bir oyuna girdiğimde hiç karşılaşmadım. Ama %100 olduğunda hiç bir şeye de giremiyorum %100 olduğunda dolayı.

Son düzenleme:
Norton ile tam bir tarama gerçekleştirin. Otomatik tarama görevlerini kendinize göre ayarlayın.

Norton ile tam bir tarama gerçekleştirin. Otomatik tarama görevlerini kendinize göre ayarlayın.
Otomatik görevlerde şu an sadece bunlar açık taramada ise bir şey bulamıyor. Harddiskten şüpheleniyorum önceden de durduk yere kayboluyordu harddisk ve o sıkıntı geçti kendiliğinden. Ama sistemi de yeni aldım sayılır bir şey olmuş mudur bilemiyorum.

Dosya Ekleri

• teknopat.png
    14,9 KB · Görüntüleme: 86
ayni problemden dolayi bende bir sure muzdarip oldum. buna yol acan cesitli sebepler var. arka plan hizmetleri, guncellemeleri indirme/kurma sureci veya diskin ayrilan bolumlerinden (sistem yuklemesi icin ayrilan bolum, sanal ram olarak kullanilmak uzere ayrilan bolum vs.) dolayi problemler yasamasi bunlarin baslicalari. birincil olarak en hizli ve kesin cozum ssd taktirip sistemi ssd den calistirmak. eger ssd taktirma imkaniniz yok ise bir diger secenek diskinizin tamamini (C:/D:/E:, bir disk uzerinde kactane surucunuz varsa hepsini birlestirerek) formatlayip, bicimlendirip 'chkdsk' islemini calistirmak ve hasarli sektorleri var ise duzeltmek ve kacak olmayan bir windows kurulumu (windows ucretsiz win10 surumleri sagliyor) bunlar disinda yapacaginiz mudehaleler kisa sureli ve yeterli etkiyi saglamayan islemler olacaktir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…