Windows 10 10586 Update Mavi Ekran Sorunu

FairyTale

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar, bilgisayarı güncelle dedim. Her şey güzeldi. Taki özellikler ve sürücüler yükleniyor bölümüne geçene kadar. O bölüme geçince "bad pool header" adlı mavi ekranı verdi. Sonra yeniden başlattı ve eski Windows sürümü yükleniyor deyip 1511 sürümüne geri döndü. En son AMD Crimson Edition kurmuştum. Ekran kartı için acaba alakası var mı ? Dump dosyalarına bilgisayar açılınca baktım. Fakat yerinde yoktu. Sorun sürücülerden mi kaynaklanıyor ?
Teşekkürler.

$WINDOWS.~BT klasöründe ufak bir arama ile .dmp dosyasını buldum sizinle paylaşıyorum.
setupmem.dmp

Hocam Windows 8.1 kurcaktım baktım. Siteniz desteği kesiyormuş. Bende tekrardan Windows 10 son sürüm temiz kurulum yapayım dedim. Format esnasında aynı mavi ekranı verdi. 2. kez denemede formatı attım. Sürücüleri chipset dahil kurdum. Sonra baktım zaten ekran kartını kurunca chipseti de kurduğunu anladım. Bad pool header hatası devam ederken başka bir mavi ekran hatası verdi. Page fault in nonpaged area denilen şey. Oysa Memtest86 programı ile saatlerce test yapmıştım sorun çıkmamıştı. Anakart garantide çözüldü fakat mavi ekran krizi devam etmekte. Son minidump dosyalarına bakabilir misiniz hocam program falan yüklemedim. Belki page fault hatası arıza sebebini söyler. Son cevabınıza göre tüm parçalarım garantili. Artık servise yollayacağım. Ekran kartımın markası Sapphire. Yorumlarınıza göre kötü bir marka olduğunu öğrendim. Bu arada sıkıştırılmış bellek sorunu format ile çözüldü :)

Minidump.rar

Hocam önceki mesajımda belirttiğim gibi siteniz desteği kesiyormuş. Bir de ben psikolojik olarak neden en son sürümü kullanamayım baskısı oluştu. Biraz takıntılıyım. :) Hocam bu arada windows update geldi.Yükledim. Biraz kurcaladım mavi ekran yoktu. Tabi ben kendi yüklediğim bütün sürücüleri silmiştim. Windows update kendi kurduğu sürücüler ile kullanıyorum. Mavi ekran gelirse yazarım şuan yok gibi güncelleme gelmiş sanırsam.

Hocam önceki mesajımda belirttiğim gibi siteniz desteği kesiyormuş.
Sosyal Win 8.1 ve öncekileri kesiyor ben sana diyorum Win 10 stabil sürümü kur. Onda kesinti yok. Sen hala stabil olmayanı kurmuşsun.

Hocam Sosyal Windows 8.1 desteğini kesti fakat elimde hazırda Windows 8.1 vardı. Windows 10 nun eski stabil sürümünü silmiştim ve uğraşmak istemedim şuan Windows 8.1 yükledim. Ayrıca son mesajımda mavi ekran vermedi demiştim ya 4 gün sonra yine verdi aynı hatayı. Şuan Windows 8.1 yüklü 3 gündür. Günlük 2-2.5 saat açık mavi ekran vermedi. Acaba Windows 10 ne zaman stabil hale gelir ? Ayrıca hocam bu hata neden sadece bende var ?

@Recep Baltaş @Ali Güngör

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı