Rehber Windows 10 / 11 geçerli Windows parolası sorunu

İzanami

Femtopat
Daha fazla  
özellikle format atıldıktan sonra yaşanan bir durum ve kendi çapımda bulduğum çözümü paylaşacağım.

Yüksek ihtimal ile Rufus yazılımı ile biçimlendirilmiş bir USB ile format attınız ve Windows 11 veya Windows 10 yüklediniz öncelik adımınız bir parola oluşturun yüksek ihtimal misafir veya geçici bir hesap olarak kullanıyorsunuzdur şu an parola oluşturmazsanız sistem otomatik geçmiş şifreyi yani sorun yaşadığımız şifreyi istiyecek bilgisayarı kapayıp açma durmunuzda.

parola oluşturduktan sonra vakit kaybetmeden önce ayarları arından sistem kısmını açıyoruz ve:

Ekran görüntüsü 2024-09-04 115450.png

kurtarma kısmına giriyoruz ardından:

Ekran görüntüsü 2024-09-04 115602.png

Bilgisayarı sıfırla kısmından tamamen sıfırlıyoruz (özellikle belirtiyorum ki tamamen yeni Windows indirin ve kurun eski sistem dosyalarını kullanmasın ve tamamen sıfırlayın ) bu sayede eski sistemden hiçbir bilgi alamayacağı için bilgisayarınız FreeDOS bir sistem gibi kullanabileceksiniz bu hatanın sebebinin ise Rufus üzerinden yaptığımız ayarlardan kaynaklı olduğunu düşünüyorum eski sistemden aldığı için bilgileri 0 bir bilgisayar gibi formatlamaktansa eski sistemi kurtarmaya çalıştığınızı düşünüyor sanırım sistem.

İşinize yaradıysa ne mutlu.

özellikle format atıldıktan sonra yaşanan bir durum ve kendi çapımda bulduğum çözümü paylaşacağım.

Yüksek ihtimal ile Rufus yazılımı ile biçimlendirilmiş bir USB ile format attınız ve Windows 11 veya Windows 10 yüklediniz öncelik adımınız bir parola oluşturun yüksek ihtimal misafir veya geçici bir hesap olarak kullanıyorsunuzdur şu an parola oluşturmazsanız sistem otomatik geçmiş şifreyi yani sorun yaşadığımız şifreyi istiyecek bilgisayarı kapayıp açma durmunuzda.

parola oluşturduktan sonra vakit kaybetmeden önce ayarları arından sistem kısmını açıyoruz ve:

Eki Görüntüle 2302146

kurtarma kısmına giriyoruz ardından:

Eki Görüntüle 2302147

Bilgisayarı sıfırla kısmından tamamen sıfırlıyoruz (özellikle belirtiyorum ki tamamen yeni Windows indirin ve kurun eski sistem dosyalarını kullanmasın ve tamamen sıfırlayın ) bu sayede eski sistemden hiçbir bilgi alamayacağı için bilgisayarınız FreeDOS bir sistem gibi kullanabileceksiniz bu hatanın sebebinin ise Rufus üzerinden yaptığımız ayarlardan kaynaklı olduğunu düşünüyorum eski sistemden aldığı için bilgileri 0 bir bilgisayar gibi formatlamaktansa eski sistemi kurtarmaya çalıştığınızı düşünüyor sanırım sistem.

İşinize yaradıysa ne mutlu.
Şifre kısmını boş bırakınca, sizden asla şifre sormaz. Yıllarca şifreli/şifresiz kullandım ilk defa böyle birşey duydum.

Mesela neyde şifre soruyor?
Kullanıcı girişinde mi?

Bahsettiğim şifre kısmı düşündüğün gibi bir oturum açma değil bildiğin üzere zaten Microsoft ile oturum açmak epey kolay şifremi unuttum diyerek şifre bile yenileyebilirsin ama eski Windows'unda kayıtlı şifreni girmeni istiyor ve doğru girsende kabul etmiyor asla o şifrey. Ve bu yüzden Microsoft oturumunu bile açamıyorsun ha yeni bir Microsoft hesabı açıp yaparım dersen onu da kabul etmiyor. Bu yüzden bir hata diyebiliriz oturum açmana izin vermiyor.

Birçok defa format attım bilgisayarıma ve buna benzer bir şey yaşamamıştım düne kadar.Ve ilk defa yaşadım ve emin ol internette TR formları ve global olanlar dahil kurtarma USB'si oluşturmak dışında çözüm yok. Bu ise uğraştırmadan zaten 0'lanmış bilgisayarına çözüm gibi düşünebilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı