Vlam
Hectopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Anakart: Mag B650 Tomahawk Wifi
CPU: Ryzen 5 7500f
RAM: Corsair Vengeance RGB Pro 32GB DDR5
GPU: PowerColor Red Devil Radeon RX 6800 XT 16GB
CPU COOLER: MSI Mag CoreLiquid 240R V2
SSD: Kioxia Exeria G2 1TB nvme
PSU: Toughpower DPS G 1200W Platinum
Kasa: BitFenix Enso Mesh Siyah kasa
Bu konuda, şeffaf klasör yapımını göstereceğim. Gizli değil, görünmez klasörlerden bahsediyorum. Konu hakkında çeşitli kaynaklar olsa bile, insanlar genel olarak bir sorunla karşılaşıyorlar; klasör simgeleri bazen siyah kare olarak gözüküyor, özellikle bilgisayar yeniden başlatıldığında. Benim göstereceğim şekilde yaparsanız kusursuz görünmez klasörler elde edebilirsiniz 
Sonuç:
1-) yeniden adlandırma
• Görünmez yapmak istediğiniz klasöre tıklayıp "F2" basın veya sağ tıklayıp "yeniden adlandır" seçeneğini seçin.
• Yazmanız gereken şey nümerik tuş takımını kullanarak "alt+255" veya "alt+0160" farklı seçenekler için internetten araştırabilirsiniz.
(Birden fazla klasör oluştururken dikkat etmeniz gereken şey aynı isimde klasör oluşturulmadığından gitgide yazdığınız karakter saysını arttırmak.)
• Eğer klavyenizde nümerik tuş takımı (numpad) yoksa, şu adıma gidebilirsiniz: 1.2
1.2-) Karakter Eşlem - Character Map kullanımı
• Bu özel karakterleri yazmak için nümerik tuş takımınız yoksa, farklı bir yol mevcuttur.
• İşletim sistemi görüntüleme diliniz Türkçe ise "Karakter Eşlem", İngilizce ise "Character Map" araması yapın ve açın.
• Bu şekilde bulamamanız durumunda, Win+r tuş kombinasyonu ile çalıştır'ı açın, "charmap" yazın ve onaylayın.
• Açılan pencerede özel karakterleri görebilirsiniz. "Arial" fontunda aradığınız karakteri bulup tıklayın ve önce seçin, sonra kopyala tuşuna basın.
• İstediğiniz karakteri kopyaladığınıza göre, geriye kalan tek şey klasör isimlendirmesine geri dönmek ve yapıştırmak.
2-) klasör simgesini değiştirme
• Klasöre sağ tıklayıp "özellikler" seçeneğini seçiyoruz.
• Ardından açılan pencerenin üstünde sağ tarafta bulunan "özelleştir" sekmesini açıyoruz.
• Aşağıda bulunan "simge değiştir" tuşuna basıyoruz.
• Burada bizim için kritik nokta şu; simge yolunu değiştirmek.
• Yukarıda bulunan dosya yolunun sonunu "imageres.dll" olarak değiştirin.
(yolun tamamı şu şekilde gözükmeli "%SystemRoot%\System32\imageres.dll" )
• Değiştirip hemen ardından enter tuşuna basıyoruz.
(yanlış yere enter basmayın yazı kutusunu değiştirip enter tuşuna basmanız gerek)
• Önünüzde bulunan simgelerin değişmesi lazım ilerleyip saydam ama altında gölge olan simgeleri bulun.
• Bahsettiğim altında gölge olan simgelerden 3 adet var, bulup seçelim.
• Tüm değişiklikleri kaydedip çıkalım, ve bütün işlem bu kadar.
Sonuç:
Okuduğunuz için teşekkürler, bu benim ilk rehber konum, umuyorum yanlışlık yapmamış ve belirsizlik bırakmamışımdır, olabildiğince detaylı ve net yazmaya özen gösterdim,
iyi Sosyaller!
Sonuç:
1-) yeniden adlandırma
• Görünmez yapmak istediğiniz klasöre tıklayıp "F2" basın veya sağ tıklayıp "yeniden adlandır" seçeneğini seçin.
• Yazmanız gereken şey nümerik tuş takımını kullanarak "alt+255" veya "alt+0160" farklı seçenekler için internetten araştırabilirsiniz.
(Birden fazla klasör oluştururken dikkat etmeniz gereken şey aynı isimde klasör oluşturulmadığından gitgide yazdığınız karakter saysını arttırmak.)
• Eğer klavyenizde nümerik tuş takımı (numpad) yoksa, şu adıma gidebilirsiniz: 1.2
1.2-) Karakter Eşlem - Character Map kullanımı
• Bu özel karakterleri yazmak için nümerik tuş takımınız yoksa, farklı bir yol mevcuttur.
• İşletim sistemi görüntüleme diliniz Türkçe ise "Karakter Eşlem", İngilizce ise "Character Map" araması yapın ve açın.
• Bu şekilde bulamamanız durumunda, Win+r tuş kombinasyonu ile çalıştır'ı açın, "charmap" yazın ve onaylayın.
• Açılan pencerede özel karakterleri görebilirsiniz. "Arial" fontunda aradığınız karakteri bulup tıklayın ve önce seçin, sonra kopyala tuşuna basın.
• İstediğiniz karakteri kopyaladığınıza göre, geriye kalan tek şey klasör isimlendirmesine geri dönmek ve yapıştırmak.
2-) klasör simgesini değiştirme
• Klasöre sağ tıklayıp "özellikler" seçeneğini seçiyoruz.
• Ardından açılan pencerenin üstünde sağ tarafta bulunan "özelleştir" sekmesini açıyoruz.
• Aşağıda bulunan "simge değiştir" tuşuna basıyoruz.
• Burada bizim için kritik nokta şu; simge yolunu değiştirmek.
• Yukarıda bulunan dosya yolunun sonunu "imageres.dll" olarak değiştirin.
(yolun tamamı şu şekilde gözükmeli "%SystemRoot%\System32\imageres.dll" )
• Değiştirip hemen ardından enter tuşuna basıyoruz.
(yanlış yere enter basmayın yazı kutusunu değiştirip enter tuşuna basmanız gerek)
• Önünüzde bulunan simgelerin değişmesi lazım ilerleyip saydam ama altında gölge olan simgeleri bulun.
• Bahsettiğim altında gölge olan simgelerden 3 adet var, bulup seçelim.
• Tüm değişiklikleri kaydedip çıkalım, ve bütün işlem bu kadar.
Sonuç:
Okuduğunuz için teşekkürler, bu benim ilk rehber konum, umuyorum yanlışlık yapmamış ve belirsizlik bırakmamışımdır, olabildiğince detaylı ve net yazmaya özen gösterdim,
Son düzenleyen: Moderatör: