Selamlar, Windows 11 Home kullancısı olarak Bitlocker kullanamıyordum. Biraz araştırma ile
Tüm diski kilitlemek;
Sadece kullanılan alanı kilitlemek;
Cihazı kilitledikten sonra erişebilmek için şifre almamız gerekiyor, bu şekilde yapıyoruz.
TPM çipini maalesef sadece sistem diskinde kullanabiliyoruz, bu yüzden şifre alıyoruz. Eğer sistem diskini şifreleyecekseniz bu şekilde yapabilirsiniz.
Eğer işlem başarılı gittiyse böyle bir çıktı alacaksanız. Beyaz alanlar içerisinden ilgili şifreyi alabilirsiniz.
Diski kilitlemek için bu komutu girebilirsiniz;
Eğer disk kullanımdaysa bu komutu girebilirsiniz. Bu komut diski zorla kilitleyecektir.
Kilidi açmak daha kolay. Sağ tıklayıp ''Unlock Drive...'' diyebiliriniz.
Diskin durumunu öğrenmek için bu komutu kullanabilirsiniz.
Cihaz kilitlendiği sırada bu şekilde gözükecektir.
Kilidini açtığınız zaman bu şekilde.
manage-bde
ile Bitlocker kullanabileceğimi gördüm. Şimdi nasıl Windows Pro'ya yükseltmeden yapabileceğimizi anlatacağım. D: diski benim seçtiğim disk, siz istediğinizi seçmelisiniz.Tüm diski kilitlemek;
manage-bde -lock D:
Sadece kullanılan alanı kilitlemek;
manage-bde -lock D: -used
Cihazı kilitledikten sonra erişebilmek için şifre almamız gerekiyor, bu şekilde yapıyoruz.
manage-bde -protectors -add D: -rp
TPM çipini maalesef sadece sistem diskinde kullanabiliyoruz, bu yüzden şifre alıyoruz. Eğer sistem diskini şifreleyecekseniz bu şekilde yapabilirsiniz.
manage-bde -protectors -add D: -tpm
Eğer işlem başarılı gittiyse böyle bir çıktı alacaksanız. Beyaz alanlar içerisinden ilgili şifreyi alabilirsiniz.
Diski kilitlemek için bu komutu girebilirsiniz;
manage-bde -lock d:
Eğer disk kullanımdaysa bu komutu girebilirsiniz. Bu komut diski zorla kilitleyecektir.
manage-bde -lock -forcedismount d:
Kilidi açmak daha kolay. Sağ tıklayıp ''Unlock Drive...'' diyebiliriniz.
Diskin durumunu öğrenmek için bu komutu kullanabilirsiniz.
manage-bde -status d:
Cihaz kilitlendiği sırada bu şekilde gözükecektir.
Kilidini açtığınız zaman bu şekilde.