Windows 10 1507 Lite sürü nereden bulunur?

Urayn

Centipat
Daha fazla  
RAM
DDR 3 2gb 1333Mhz
SSD veya HDD modeli
Hdd
Ekran kartı
gt 1030
İşlemci
i3 3220 t
Eski PC veya laptoplar icin Windows 10 1507 Lite versionunu arıyorum da 300-400 RAM yer kaplayan sürümü var mı?

2016 LTSB kurman yeterli. 2 GB sistemde boştaki kullanım ne olur bilmiyorum ama 4 GB sistemde 800-900 MB oluyordu. 4 GB RAM bulmaya çalış 6 GB idare eder.

2016 LTSB fazla RAM yemez mi? 400-500 MB RAM yiyen Windows işletim sistemi arıyorum. Windows 8.1 denedim 800-900 RAM yiyordu.

Eski laptopu geri hayata döndürmüyü çalışıyorumda. SSD takacağım onda sıkıntı yok bir bana eski Windows Lite sürümü gerekiyor onu da bulursam çok iyi olacak.

Denerim 😄 ama bana gercekten Lite Windows gerekiyor Store falan hiçbir şey olmasin sadece film falan izlemek icin kullanacağım.

4 GB daha RAM tak 2019 LTSC de olur ama 2016 LTSB kurup Defender Control ile Defender'ı kapatırsın, amacın performans olduğu için Windows yamalarını kurmamalısın, ayarlardan Türkçe dil paketi kurduktan sonra güncellemeleri de wub denen program ile kapatmalısın.
Sistemin laptop değil masaüstü sistem onu anlamadım tam.

4 GB daha RAM tak 2019 LTSC de olur ama 2016 LTSB kurup Defender Control ile Defender'ı kapatırsın, amacın performans olduğu için Windows yamalarını kurmamalısın, ayarlardan Türkçe dil paketi kurduktan sonra güncellemeleri de wub denen program ile kapatmalısın.

Eyvallah ama bende para yok zaten 4 GB RAM tak saydim boyle başlik açmazdim.

@Urayn hocam yeniliğe açık iseniz Linux dağıtımlarına yönelebilirsiniz, eğer örnek vermemi isterseniz Windows XP 1GB RAM'li bir bilgisayara antiX Linux kurup Firefox'a girip forumda rahatça gezinebildim. İsterseniz sizde geçebilirsiniz.

Windows 10 2016 LTSB kullanabilirsiniz bunun dışında, 32 Bit hali çok az kaynak tüketecektır.

@Urayn hocam yeniliğe açık iseniz Linux dağıtımlarına yönelebilirsiniz, eğer örnek vermemi isterseniz Windows XP 1GB RAM'li bir bilgisayara antiX Linux kurup Firefox'a girip forumda rahatça gezinebildim. İsterseniz sizde geçebilirsiniz.

Windows 10 2016 LTSB kullanabilirsiniz bunun dışında, 32 Bit hali çok az kaynak tüketecektır.

Eyvallah tsk ama ben hiç Linux kulanmadım yani yeni başlayanlar için hangi Linux daha iyi bilmiyorum ubunt falan diyorlarda kac RAM yiyor onu bile bilmiyorum. Qaliba boyle giderse Windows'tan devam çocuklugumdan beri windowscuyumda ben.

@Urayn normalde Mint öneririz, Ubuntu GNOME ile geldiğinden çok ağır olur. Linux Mint Mate veya Linux Mint Xfce kurun önce, kullanmanız rahat olur. Bu da ağır gelirse yukarıda belirttiğim gibi antiX Linux kullanılabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00