Merhaba arkadaşlar, Windows 10 1526 sürümünü kullanıyorum, ancak sistemim için daha hızlı bir sürüm arıyorum. 1526 sürümü bana çok yavaş geldi açıkçası, ayrıca oyunlardaki takılma probleminin bir kısmının bu sürümden kaynaklandığını düşünüyorum. Önerileriniz nelerdir?
Takılma probleminin OS'ten kaynaklanması çok düşük bir ihtimal, en azından 20H2 veya 21H2'de kalmanda fayda var. Ayrıca nasıl bir sorundan bahsediyorsun? Hangi oyunda ve ne sıklıkta nasıl gerçekleşiyor bu olay? MSI Afterburner ile bileşen kullanım değerlerini bu problem meydana geldiğinde takip ettin mi?
Takılma probleminin OS'ten kaynaklanması çok düşük bir ihtimal, en azından 20H2 veya 21H2'de kalmanda fayda var. Ayrıca nasıl bir sorundan bahsediyorsun? Hangi oyunda ve ne sıklıkta nasıl gerçekleşiyor bu olay? MSI Afterburner ile bileşen kullanım değerlerini bu problem meydana geldiğinde takip ettin mi?
Örnek vericek olursam CS:GO diyebilirim. Kontrol ediyorum, oyunu oynarken bu değerler 43-48 arası gidip geliyor ama anlık takılmalar yaşanıyor. Başka bir örnek verecek olursam, google, discord, youtube gibi uygulamalarda da sayfalarda geçiş yaparken veya uygulamalar da herhangi bir aktivite gerçekleştirirken cpu kullanımım cidden çok fazla oluyor. Bunlar anlık oluyor ve çok rahatsız ediyor. Bu sadece oyun içi değerlerim, oyun açıkken herhangi başka bir aktivite de bulunamıyorum. Sıcaklık 53-57'e kadar çıkıyor ve cpu kullanımı ciddi derece de artıyor.
Takılmalar bir çok durumda meydana gelebilir. İşletim sisteminden, ramden, diskten, arka plan uygulamalarından vs. Deneme yanılma yoluyla araştırarak bulabilirsiniz.