Bellek olayına neden bu kadar takılıyorsunuz. Windows bellek kullanımında ayağını yorganına göre uzatıyor. Gerektiğinde programlara gerekli belleği sağlıyor. 10586 yapısıyla beraber gerçek anlamda bellek yetersiz kalırsa verileri direk sabit diske aktarıp sanal bellekte saklamak yerine sıkıştırıp bellekte saklıyor, bu verinin belleğe geri kazandırılması kolaylaşıyor ve sabit diske yük binmemiş oluyor. Dolaylı olarak işlemciye binen yük azalıyor. Tabi bellek baskı altında değilse verileri sıkıştırıp bellekte saklamaya gerek yok.
Bahsettiğiniz konu ise forumda sorun yaşayan bir kullanıcının sorununa benziyor olabilir. System 1500 mb bellek yemiş. Bu sorunu takılan windows update sistemini düzelterek çözdük. O nedenle yüzde bellek kullanımından çok tek tek program ve servislerin ne kadar bellek kullandığına dikkat edin. Kullanmadığınız servis ve programları otomatik olarak çalışmaktan çıkarın. Çalışan her program ve servis her türlü belirli bellek kullanım miktarına sahip olmak zorunda siz bu programları başlangıçtan kaldırmazsanız bellekte yer işgal etmeye devam edecekler. Ancak bu miktarlar düşük olduğu için bazı programların çalışmasına izin verebilirsiniz. Programlar çalışırken belleği daha fazla kullanmaya başlayacak. Program ihtiyacı olmayan belleği gerektiğinde otomatik olarak temizlemiyorsa bellek kaçağı(memory leak) denen durum söz konusu olur. Bu da kullandığınız programlarla ilgilidir. Windows 10 ön izleme sürümlerinden beri kullanıyorum. Windows 8'i de tüketici önizlemesinden beri kullanıyorum. Bellek ile ilgili bir sıkıntım olmadı. İşyerinde 4gb bellekle kullanıyorum, evde 8gb. Görev yöneticisinden çalışan programları sürekli takip ederim. Başlangıca gereksiz bir şey yerleşmişse hemen kaldırırım. Windows 10 10586 ile gelen sıkıştırılmış bellek davranışı takip ediyorum. 4 GB bellek olan cihazımda faydalı olduğunu gözlemledim. Siz 12 belleği sonuna kadar kullanırsanız bu yenilik elbette sizin de işinize yarayacaktır.