Windows 10 "1511" Yüksek RAM Kullanımı Devam ediyor mu?

Yer
Kocaeli/Gebze
Herkese merhabalar;

Şu an Windows 8.1 kullanmaktayım ve bu zamana kadar 3 kere Windows 10'a geçip tekrar 8.1'e geri döndüm. Nedeni ise 12 GB RAM olmasına rağmen boşta 6-7 bazen ise 10 GB RAM kullanımı yaşanması. GTA 5 veya Battlefield Hardline hiç fark etmez, hangi oyuna girersem gireyim bir müddet sonra oyunlar takılmaya başlıyordu. 12 GB RAM'in hepsini de kullanıyordu anlayacağınız. Ama 8.1'de ise böyle bir durum söz konusu değil. Ben elbette ki Windows 10 kullanmak istiyorum ama yüksek RAM kullanımı yüzünden kullanamayıp aksine soğuyorum. Demem o ki Windows 10 1511 sürümünde fazla RAM kullanım sorunu ortadan kalktı mı ? Yükseltme ile geçsem de sıfırdan kurulum yapsam da RAM'i yine de yüksek kullanıyor (Boşta. Oyunlarda bir zaman sonra takılmalar oluyor) yok mu artık bu RAM olayının bir çözümü ? Veya RAM sıkıntı olmayan arkadaşlar nereden indirdiniz ne yaptınız anlatırlarsa ben de ona göre hareket edeceğim.

Böyle bir sorun yok Windows 10'da. RAM'i kullanan kaynağı bilmeden yorum yapamayız. Görev yöneticisinden hangi uygulamanın kullandığına bak.
Ayrıca 1511 değil 10586 diye geçiyor sürüm. Bu sürümü de sitemizde bulabilirsin.

Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum

Hocam zamanında açtığım konu buydu buradan bakıp yardımcı olmaya çalışırsanız sevinirim Windows 10 boşta 2.8 GB RAM kullanım sorunu
Windows 10 a gerçekten geçmeyi çok istiyorum ama ram kullanımı çok yüksek olunca insan ister istemez bu durumu istemiyor.

Ek olarak yükselterek mi geçmemi önerirsiniz, yoksa sıfırdan kurulum yapmamı mı ? Zamanında her ikisini de yaptım ve ram kullanımı çok yüksekti boşta. Yükseltme yapsam sıkıntı olur mu format ile baştan uğraşmak istemiyorum açıkcası.

10586 sürümünde en ufak bir sorun yok.

Hocam daha öncesinde var mıydı sizde sorun ? Hani kesin olarak nasıl emin oluyorsunuz acaba en azından içimi rahatladın da geçebileyim win 10 a

Bellek olayına neden bu kadar takılıyorsunuz. Windows bellek kullanımında ayağını yorganına göre uzatıyor. Gerektiğinde programlara gerekli belleği sağlıyor. 10586 yapısıyla beraber gerçek anlamda bellek yetersiz kalırsa verileri direk sabit diske aktarıp sanal bellekte saklamak yerine sıkıştırıp bellekte saklıyor, bu verinin belleğe geri kazandırılması kolaylaşıyor ve sabit diske yük binmemiş oluyor. Dolaylı olarak işlemciye binen yük azalıyor. Tabi bellek baskı altında değilse verileri sıkıştırıp bellekte saklamaya gerek yok.

Bahsettiğiniz konu ise forumda sorun yaşayan bir kullanıcının sorununa benziyor olabilir. System 1500 mb bellek yemiş. Bu sorunu takılan windows update sistemini düzelterek çözdük. O nedenle yüzde bellek kullanımından çok tek tek program ve servislerin ne kadar bellek kullandığına dikkat edin. Kullanmadığınız servis ve programları otomatik olarak çalışmaktan çıkarın. Çalışan her program ve servis her türlü belirli bellek kullanım miktarına sahip olmak zorunda siz bu programları başlangıçtan kaldırmazsanız bellekte yer işgal etmeye devam edecekler. Ancak bu miktarlar düşük olduğu için bazı programların çalışmasına izin verebilirsiniz. Programlar çalışırken belleği daha fazla kullanmaya başlayacak. Program ihtiyacı olmayan belleği gerektiğinde otomatik olarak temizlemiyorsa bellek kaçağı(memory leak) denen durum söz konusu olur. Bu da kullandığınız programlarla ilgilidir. Windows 10 ön izleme sürümlerinden beri kullanıyorum. Windows 8'i de tüketici önizlemesinden beri kullanıyorum. Bellek ile ilgili bir sıkıntım olmadı. İşyerinde 4gb bellekle kullanıyorum, evde 8gb. Görev yöneticisinden çalışan programları sürekli takip ederim. Başlangıca gereksiz bir şey yerleşmişse hemen kaldırırım. Windows 10 10586 ile gelen sıkıştırılmış bellek davranışı takip ediyorum. 4 GB bellek olan cihazımda faydalı olduğunu gözlemledim. Siz 12 belleği sonuna kadar kullanırsanız bu yenilik elbette sizin de işinize yarayacaktır.

Son düzenleme:

Her neyse hocam benim için bunlar bir şey ifade etmiyor gerçekten yani bir saat sora alt tarafı bir CS:GO da oynarken 12 gb ranimn 11.5 ini kullanıp oyunda takılmalar olacaksa niye kullanayım windows 10'nu... Bunu kimse istemez bence. Sonuç olarak siz geçiş yapmamı ister misiniz istemez misiniz.. Bana net cevap lazım. Yükleyenlerin bazılarında hiç bir sorun yok iken bende dahil olmak üzere niye bazı kişilerde sorun var sonuçta aynı şeyi indiriyoruz hepimiz veya kuruyoruz anlamadım gitti. Yani şu an net cevap verebilecek olsa " ya işte güncelleme ile o sorun düzeltildi geç windows 10 a" deseler anında geçeceğim. Zaten zamanında kullanırken windows 10 u gereksiz programlar veya arka planda çalışan takvim falanmış yok hava durumu cortana falan hepsi kapalıyken bile ram yükseliyor belli bir zaman sonra...

İnternette CS:GO yüksek bellek kullanması konusunda farklı farklı aramalar (memory leak, high ram usage gibi) ile araştırma yaptım Windows 10 ile ilgili bir yazı bulamadım. Bu oyun çok fazla kişi tarafından oynanıyor. Sorun varsa şimdiye kadar çoktan çözülmüştür. Ayrıca yaşanan sorunlar genellikle sürücüler ile ilgili oluyor. Özellikle ekran kartı sürücüsü güncel değilse sıkıntı yaşanabiliyor. Windows 10 yeni bir işletim sistemi olduğu için firmalar ekran kartı sürücülerini stabil hale getirene kadar belli bir süreç geçti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…