Bu komutları çalıştırın.
Kod:net stop wuauserv net stop cryptSvc net stop bits net stop msiserver ren C:\Windows\SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old net start wuauserv net start cryptSvc net start bits net start msiserver
Vermiş olduğunuz kodları CMD ekranın da sırasıyla yazıp enterlayacağım değil mi ?. Ayriyetten OC Genie ile işlemci 4 ghz sabit çalışıyor i5 4690k var bende. Hatırlamıyorum tam olarak ama daha önceki yükseltmelerim de de OC genie açıktı yani işlemci ocliydi. Ek olarak 2 ay öncesinde 8 GB ram e sahiptim şimdi onu 12 GB yaptım acaba ondan da olmuş olabilir mi ?Burada yazılanları deneyin. Hız aşırtma yaptıysanız kapatın.
Windows 10’u indirme sırasında alınan hata 0xc1800103 – 0x90002 | Pc Yardımcım
Tekrar indirme yapmamak için C:\$WINDOWS.~BT gizli klasöründeki içeriği saklayın.
Bu sitedeki bir kişi de ramleri değiştirdim düzeldi demiş.
Windows 10 Yüklemesi 0xC1800103 - 0x90002 Hatası Çözümü - Medya Sultanbeyli Haber Portalı
Önemli değil ne demek. Zaten ben de o noktaya değinecektim. Bellekleri dual slot takmak lazım ve kullandığınız bellekler aynı özellikte olması lazım. Zamanlama değerleri hızları gibi. Hatta aynı markanın aynı modeli olması daha iyi olur. Bence eski haline getirip deneyin. Anakartınızın kullanma kılavuzunda belleklerin hangi şekilde takılması gerektiği anlatılır. Bir ara 3'lü slot destekleyen anakartlar çıkmıştı. Benim şu an kullandığım anakart 3x4 GB Bellek destekliyor. Toplamda 6 slot bellek girişi var.
Kullandığım ramler Corsair Value Select 1600 mhz cl 11 hocam 3 üdeaynı ve 4'er GB sadece 3.slot ram yuvası boş. Oraya takınca da zaten açılmıyor bilgisayar. ama 4. slota taktığımda açılıyor. Bir tane daha alıp 16 ya tamamlamak lazımÖnemli değil ne demek. Zaten ben de o noktaya değinecektim. Bellekleri dual slot takmak lazım ve kullandığınız bellekler aynı özellikte olması lazım. Zamanlama değerleri hızları gibi. Hatta aynı markanın aynı modeli olması daha iyi olur. Bence eski haline getirip deneyin. Anakartınızın kullanma kılavuzunda belleklerin hangi şekilde takılması gerektiği anlatılır. Bir ara 3'lü slot destekleyen anakartlar çıkmıştı. Benim şu an kullandığım anakart 3x4 GB Bellek destekliyor. Toplamda 6 slot bellek girişi var.
Bu siteden anakartınızın desteklenen bellek listesine bakabilirsiniz.
MSI Türkiye
Dual channel ne gibi fayda sağlıyor hocam bana ? Sonuçta taktığım 12 GB ramin hepsini görüyor gta 5 de bazen yani uzun süreler oynama sonrası 10 GB kullandığını görüyorum ramin. o komutları CMD ekranında sırasıyla yazıp enterlayayım değil mi ?Geçerken sıkıntı çıkartabiliyor. OC yapanlarda da hata veriyordu. Ayrıca sorun başka sebepten de kaynaklanıyor olabilir. Diğer verdiğim yöntemleri de denersiniz. Geçtikten sonra 12 GB olarak kullanabilirsiniz. Ancak Dual Channel olayından faydalanamazsınız. Anakartınızın kullanma kılavuzundaki bellek ile ilgili sayfa:
Eki Görüntüle 119900