Windows 10 "1511" Yüksek RAM Kullanımı Devam ediyor mu?

Şimdi ise yükseltme yapmayı denedim bu seferde hata veriyor arkadaşlar ? Daha önceki geçişlerimde hata vermiyordu. Dün geceden beri açık bilgisayar Windows 10 u indiriyordu yükseltme sırasında ama şu hatayı veriyor; 0XC1800103-0X90002 hatasını alıyorum bu neyin nesidir araştırdım bişey bulamadım. İlla temiz kurulum mu yapıcam

Burada yazılanları deneyin. Hız aşırtma yaptıysanız kapatın.
Windows 10’u indirme sırasında alınan hata 0xc1800103 – 0x90002 | Pc Yardımcım

Tekrar indirme yapmamak için C:\$WINDOWS.~BT gizli klasöründeki içeriği saklayın.

Bu sitedeki bir kişi de ramleri değiştirdim düzeldi demiş.
Windows 10 Yüklemesi 0xC1800103 - 0x90002 Hatası Çözümü - Medya Sultanbeyli Haber Portalı

Son düzenleme:
Vermiş olduğunuz kodları CMD ekranın da sırasıyla yazıp enterlayacağım değil mi ?. Ayriyetten OC Genie ile işlemci 4 ghz sabit çalışıyor i5 4690k var bende. Hatırlamıyorum tam olarak ama daha önceki yükseltmelerim de de OC genie açıktı yani işlemci ocliydi. Ek olarak 2 ay öncesinde 8 GB ram e sahiptim şimdi onu 12 GB yaptım acaba ondan da olmuş olabilir mi ?

Önemli değil ne demek. Zaten ben de o noktaya değinecektim. Bellekleri dual slot takmak lazım ve kullandığınız bellekler aynı özellikte olması lazım. Zamanlama değerleri hızları gibi. Hatta aynı markanın aynı modeli olması daha iyi olur. Bence eski haline getirip deneyin. Anakartınızın kullanma kılavuzunda belleklerin hangi şekilde takılması gerektiği anlatılır. Bir ara 3'lü slot destekleyen anakartlar çıkmıştı. Benim şu an kullandığım anakart 3x4 GB Bellek destekliyor. Toplamda 6 slot bellek girişi var.

Bu siteden anakartınızın desteklenen bellek listesine bakabilirsiniz.
MSI Türkiye

Ramlerin üçü de birbiriyle tıpa tıp aynı hocam.. Ben o zaman hiç uğraşmıyayım bir rami sökeyim kitapçıkta gösterdiği gibi takayım.
Yalnız kafama şu takıldı. Windows update kısmından Windows 10 u yüklerken de sağ alt simgedeki Windows 10 bildirgesinden yüklerkende hatayla karşılaştım demek istediğim bu olay ramler yüzündense nasıl anlıyor ramlerle olduğunu da hata veriyor. Windows 10 a diyelim ki geçtim çıkartmış olduğum 4 GBlık belleği tekrar taktığımda bir sıkıntı çıkartmaz bana umarım.

Kullandığım ramler Corsair Value Select 1600 mhz cl 11 hocam 3 üdeaynı ve 4'er GB sadece 3.slot ram yuvası boş. Oraya takınca da zaten açılmıyor bilgisayar. ama 4. slota taktığımda açılıyor. Bir tane daha alıp 16 ya tamamlamak lazım

Geçerken sıkıntı çıkartabiliyor olabilir. OC yapanlarda da hata veriyordu. Ayrıca sorun başka sebepten de kaynaklanıyor olabilir. Diğer verdiğim yöntemleri de denersiniz. Geçtikten sonra 12 GB olarak kullanabilirsiniz. Ancak Dual Channel olayından faydalanamazsınız. Anakartınızın kullanma kılavuzundaki bellek ile ilgili sayfa:

Dual channel ne gibi fayda sağlıyor hocam bana ? Sonuçta taktığım 12 GB ramin hepsini görüyor gta 5 de bazen yani uzun süreler oynama sonrası 10 GB kullandığını görüyorum ramin. o komutları CMD ekranında sırasıyla yazıp enterlayayım değil mi ?

Aynen sırayla yazıp çalıştırın. GTA bir çok yeri gezdiğiniz için yerleri belleğe aktarıyor olabilir. 8 GB bellek takılı olsa ona göre bellek harcayacak. Yaşadığınız takılma sorununun ise bellek ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. Ekran kartı sürücüsü ve ya ekran kartının yetmemesinden kaynaklanıyordur. Ben 4 GB bellekte Windows 10'da GTA 5 çalıştırmıştım. Oynadığım zamanlar Windows 10 önizlemesi vardı. Daha sonra başka sebeplerden 8 GB belleğe geçiş yaptım.

Son düzenleme:
Hocam Ekran kartı Gtx 970 100 me.. 3.2 gb yediğini gördüm en son ama ram kullanımı dediğim gibi Windows 10 a geçtiğim de inanın 7.7sini kullanıyordu msi afterburnerla baktığımda. yani 1-2 saat sonra oyun takılmaya başlıyordu.
Sadece bende de yok ram sorunu olmasa şu sorun inanın direk geçicem :/ Şimdi 1511 sürümü 10586 diyorlardı galiba o sürüm de sorun yok diyorlar diye geçiyorum. Bakalım olmadı yine 8.1 e geri döneceğim.. Hiç yükseltme ile uğraşmayıp temiz kurulum yapmamı önerir misiniz peki ? Saat 6:30 işten çıkıyorum hocam o zaman cevap vermiş olursanız cevaplayacağım.

İsterseniz temiz kurulum yapın. Eski işletim sisteminizden kalan sorunlar Windows 10'a geçmesin. Ben bir kaç bilgisayarı yükseltme ile geçirdim. Öncesinde sorun olmadığı için sorun çıkmadı.

Temiz kurulum için USB'den kurulum yapmanıza gerek yok. Windows içinden kurulum başlatırken ayarları koruma seçeneği otomatik olarak seçilecek. Üzerine tıklarsanız 3 seçenekten 2. olan temiz kurulum yapar, 3. C sürücüsünü silip kurulum yapar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…