Sadece Chrome ve arka planda birkaç önemsiz program açık olmasına rağmen 16 GB olan RAM'in sadece 10 GB'ını aktif olarak kullanabiliyorum. Format atamam bilgisayarıma çok fazla dosyam var yedekle yükle yapamam o sebeple herhangi biri bana bu sorunun neden kaynaklandığını gösterebilirse çok sevinirim.
Ekran kartı kullanıyor musunuz? Kullanmıyorsanız BIOS otomatik olarak GPU' ya RAM atamış olabilir. Kullanıyorsanız sisteminizde büyük ihtimal Memory Leak oluşmuş.
Başlangıçta açılan uygulamaların sayısını azaltın.
Az kullandığınız Uygulamaları sadece kullanacağınız zaman açın. Kullanmadığınız zamanlarda kapalı tutun.
Bakım yönergelerini uygulayın. Temel Sistem Bakım ve Performans Optimizasyonu Yönergesi
Absürt bir durum yok. Windows işlemleri ve arkaplan ve aktif uygulamalar RAM'i kullanmakta. Bu şekilde daha hızlı bir şekilde işlemlerinizi görüyorsunuz.
Azaltmak için belirtilen bakım işlemlerini yapabilirsin fakat sorunsal bir durumda değildir.
Arkadaşlar biliyorum hepiniz yardımcı olmak istiyorsunuz ama bilgisayardan anlamayan biri değilim bende dediklerinizi denedim elbette en başta hatta dontbeatme nin attığı videoda ki çözümü de denedim benim sorunum görev yönetecisin de görünmeyen birşey benim yaklaşık 3GB RAM'imi yiyiyor ve ben bu şeyi kaynak izleyicesinde bile göremiyorum bilgisayar açık kaldıkça da artıyor belirli bir noktaya kadar şimdi attığım fotoğraflara bakarsanız hemen hemen 1GB kullanıyor benim programlarım ama genel kullanım 3.6 GB çok ram isteyen bir oyunum var bu oyunu oynamama engel oluyor bu sebeple başka bir çözümünüz varsa yardımlarını bekliyorum
Ben bu yazıyı yazana kadar 4.5GB a çıktı durduramıyorum RAM'imin yarısını kullanabiliyorum :/
RAM'in nasıl çalıştığını biliyorum kullandığım program ortalama 12-13GB RAM istiyor ve benim 4-5GB lık kısım yok olduğu için tam verim alamıyorum bu sebeple burda işi bilenlerden yardım almak istedim lütfen birdaha RAM i fazla kullanan programlarda RAM kullanımınız artar gibi yorumlar yapmayın lütfen iyi günler