Windows 10 1703 Oyunlarda Düşük Performans Sorunu

Great689

Kilopat
Yer
Ünye, Ordu
Daha fazla  
Herkes Windows 10'un 16273 sürümü çıktı diyor ya da benim İngilizcem biraz zayıf olduğundan ben öyle sanıyorum fakat bana bu güncelleme henüz ulaşmadı. Burada link var:

Announcing Windows 10 Insider Preview Build 16273 for PC - Windows Experience Blog

Şu sıralar özellikle Battlefield 4'de duman veya patlama efektlerinde çok büyük FPS sorunu yaşıyorum ve bu FPS sorunu 1703'e yükseltirken oluştu. 1 ay öncesinde asla böyle bir sorun yaşamıyordum. GeForce forumlarında okuduğum kadarıyla genellikle böyle bir sorun varmış. Bir diğer sorun Nvidia denetim masasında monitörün parlaklık ayarı gamma ve digital vibrance ayarlarını yapıyorum. Bazı oyunlara girince bu ayarlarımı varsayılan ayarlara çekiliyor. Ayarlarım kabul edilmiyor.

Win+R'ye basıp çalıştır kısmına winver yazdığımda Windows versiyonum Sürüm 1703 İS Derlemesi 15063.540 gösteriyor. Update çalıştırdığımda herhangi bir güncelleme gelmemiş. Baktım cihaz güncel diyor. Yani benim 1703 sürümünden veya 15063 versiyonundan kurtulmam lazım. Performans sorunları yaşatıyor. Teşekkürler.

Sistemim:
  • Intel Core İ7 6700K
  • ASUS Strix GTX 980
  • Asus Z170 Pro Gaming
  • Windows 10 Home 64 bit
Yardımcı olacak yok sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Temiz kurulum yapın.
Öncelikle teşekkürler. Fakat Bilgisayar temiz ve format atmam söz konusu değil steamden o kadar oyunum var. Temiz bir kullanıcıyım ve oyundan başka bir şey de kullanmıyorum. Öğrenmek istediğim bu sürüm normal mi ? Yoksa gerçekten windows saçmalıyor mu ? Böyle giderse bende windows 7 kervanına katılıcam.

Windows 10'da fazla gereksiz hizmet ve servis olduğu için RAM kullanımı baya artıyor.
Sistem Özelliklerinizi belirtin.
XBOX ayarları kapatın.
Windows 10 hızlandırma yöntemlerini uygulayın
Hala olmadıysa başka Windows sürümüne geçebilirsin.

Teşekkürler. Tam sistemim:
  • Monitör: Asus Vg248qe 1ms 144Hz
  • İşlemci: intel i7-6700k 4.00ghz
  • Ekran Kartı: Asus Strix Gtx 980 4gb 256 bit
  • Anakart: Asus z-170 Pro Gaming
  • Bellek: Kingston Hyperx Fury 2x8 16gb 2400Mhz DDR4 RAM
  • Depolama: Samsung 960 EVO 500gb m2 Sata SSD + 1Tb Seagate Barracuda 7200rpm HDD
  • Power+ Kasa: Thermaltake 750w+80 b
  • İşletim Sistemi: Windows 10 Home 64bit

Ek olarak xbox ile ilgili her şey devre dışı. Benim asıl sorunum bu 1-2 hafta öncesinde başladı. Windowsu güncelledikten sonra özellikle Battlefield 4 oyununda fark ediyorum. Patlama,duman vb efektlerde 150-200 arası, bazen 120 olan fps değerleri, 47- 30'a kadar düşüyor. Birde nvidia denetim masasında digital vibrance veya aydınlık ayarı yapmam gerek. Fakat bazı oyunlar hariç çoğu oyunlarda bu ayarlarım varsayılana çekiliyor tekrar yapmak zorunda kalıyorum ama fayda etmiyor. Windows kabul etmiyor. Format denemedim ,denemekte istemem steamden çok oyunum var indirmek çok çok zor ve formatlık olduğunu da düşünmüyorum. Geforce.com forumlarına ingilizcem yettiğim kadarıyla şikayetimi yazıyorum ve genellikle gelen cevaplar. Microsoftun düzeltmesini bekle diyorlar. Epey bir kişi var bu sorunu yaşayan. Sizde de böyle bir şey var mı merak ediyorum. Teşekkürler.

Eğer Windows 10 1703 sürümünde sıkıntı yaşıyorsan windows update bölümünden 1703 güncellemesini kaldırabilirsin.
Şuan bende Windows 10 1703 sürümünü kullanıyorum ara sıra benimde oyunda ani droplar oluyor.
Yakında başka bir windows sürümüne geçmeyi planlıyorum.

O sistem bile oyunların kasıyor sa yok artık. 6700K - 960 Evo + 16 GB RAM. Ekran kartın o kadar kötü değil yani yinede.

O sistem bile oyunların kasıyor sa yok artık. 6700K - 960 Evo + 16 GB RAM. Ekran kartın o kadar kötü değil yani yinede.

Battlefield 4 de yaşıyorum tek sorunu diğer oyunlarda o kadar gözüme çarpmadı fps düşüşleri.

Dediğiniz olay güncelleştirme kısmında ''Güncelleştirmeleri Kaldır '' mı demeliyim ? Öyle bir seçenek var ama sorun yaratır diye hiç dokunmadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…