Windows 10 1709 Tarayıcılarda Yüksek CPU Kullanımı

fearlesshuman

Hectopat
Makaleler
4
1709 güncellemesinden sonra fark ettiğim kadarıyla Mozilla Firefox ve Google Chrome'da video izlerken CPU kullanımı %45'e kadar çıkıyor. Edge'de izlerken CPU kullanımı çok fazla artmıyor. Görev yöneticisinde Google Chrome ve Mozilla Firefox'ta GPU altyapısı GPU 0 - 3D olarak yazıyor. Edge'de GPU 0 - Video Decode yazıyor. Birde Google Chrome eskisinden fazla RAM harcıyormuş gibi gözüküyor. Keşke Windows Update'yi kapatıp güncellemeyi yapmasaydım demeye başladım. Dün de bir takım sorunlar çıkmıştı.
Google Chrome, ekran kartı sürücüleri ve Windows güncel.

AdwCleaner ile tarama yaptınız mı?
Bitdefender Total Security kullanıyorum. Virüslerden kaynaklı bir sorun olduğunu sanmıyorum. 1709'dan sonra LOL ve Opera hariç program kurmadım. Şuana kadar Windows 10'da yüklediğim en zararlı şeylerden biri 1709 güncellemesi bile olabilir. Başka tarayıcıları indirip denedim onlarda da aynı durum geçerli.

Bende 1709 sürümüne geçince sorun yaşadım. Daha sonra 4 tane ek güncelleme geldi 2 gün önce Windows Update güncel dediniz siz. Benim size tavsiyem temiz kurulum yapmanız. Bende dediğim gibi yükseltme ile geçtim içim rahat etmedi. Temiz kurulum yapacağım.

1-2 gün önce geldi bana 1709 güncellemesi. Dün 1 tane daha güncelleme yükledi ve bazı sorunlar çözüldü. Şuan Windows Update'de güncel gözüküyor. Sürüm 1709 ve İS Derlemesi 16299.64 yazıyor. Bir güncelleme için yeniden Windows'u kurmayı düşünmüyorum. Bu kadar kişiye sorun çıkartan güncellemeyi nasıl testten geçirdiler, anlam veremiyorum. Büyük ihtimalle zamanla düzeltilir. Temiz kurulum yapanlarda sıkıntı çıkmıyor gibi gözüküyor.

Eskiden CPU kullanımı bu kadar artmıyordu. Olması gerekenin %30-%50 CPU kullanımı olması gerektiğini sanmıyorum. Sizin paylaştığınız resimde GPU 0 - Video Decode yazıyor. Bende GPU 0 - 3D. Sanırım sizde Google Chrome ekran kartını kullanıyor.

Son düzenleme:
Evet dediğinde haklısın. %30-%50 CPU kullanımı olmaması gerekir. Bende Chrome ekran kartı ile işliyor. Sende bir sorun olabilir. Chrome güncel mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…