Windows 10 1803 Çok Geç Açılma Sorunu

Yer
Mersin
Windows 10 1709 kullanıyordum ve PC bazen 15 saniye bazen de 40 saniye civarında açılıyordu. 1803'e geçiş yaptım PC 1 dk üzerinde açılmaya başladı. Açılırken BIOS'u geçtikten sonra 10-15 sn civarı siyah ekranda bekletti, hoş geldiniz kısmı ise 20 sn üzerinde sürüyor. 1709'u UEFI olarak kurmuştum sonra da 1803'e güncelledim. Windows.old klasörünü sildim. Başlangıçta otomatik açılan herhangi bir şey yok, hepsini kapattım. Sadece Windows Defender açık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bilgisayarın Windows 7 gibi açılmasını sağlamanız da mümkün. Superfetch, Hiberboot ve Hibernate gibi bana saçma gelen o açılışı hızlandıran servisleri kapatılabiliyor. Aşağıda anlatım veriyorum:

Reg for @Caner''Maestro''Uncu.reg

Bu reg dosyasını çalıştırın. Ardından bilgisayarı yeniden başlatın ve çalıştıra "prefetch" ve "temp" komutlarını sırasıyla yazıp açılan klasörlerdeki silinebilen tüm dosyaları silin. Tekrar yeniden başlattıktan sonra bilgisayarın geç kapanması sorunu çözülecek. Ayrıca Windows 7 hızında açılacak bilgisayar.

İçerisinde bu dediğim servisleri ve birkaç tane de gereksiz özelliği (Konum ve telemetri hizmetleri gibi) kapatan ayarlar mevcut. Ayrıca otomatik Windows güncellemelerini de durduracaktır. Bu sayede manuel olarak güncellemeleri kurup oyunlarda ping yükselmesini de çözersiniz. Birkaç tane de optimizasyon ayarı mevcut. Bunlar işlemcinize boşta binen yükü az da olsa azaltacaktır.

Reg dosyası ayrıca Windows Defender'ı ve kökünden kapatıyor. Defender işime yarıyor diyorsanız noktalı virgülle başlayan ve içerisinde "Defender" geçen satırların alt kısmını silin. Dosya düzenine zarar vermemeye dikkat edin. Onedrive için de aynısı geçerli. Tavsiyem dosyadan hiçbir satırı silmeden çalıştırmanız. Sistem performansını düşürüyor Windows Defender ve Onedrive.
@Caner Uncu Merhabalar .reg dosyası sizde hala bulunuyor mu? Bende biligisayarın yavaşlığından sıkıntı çekmekteyim de.
Neredeyse aynı işe yarayacak şu .reg i kullanabilirsiniz: Optimization for 1803.reg

Buna ek olarak en iyi cevap olarak işaretlenen mesajımdaki dediklerimi siz de uygulayın.

Dipnot: Önceki dosyanın silinmemesini isterdim ama ne bilgisayarımda ne de Google Drive'da bir yedeğini bulamadım. Şans diyelim... Bu dosyanın silinmemesi için uğraşacağım.

Bu da aynı işi görür mü ve performansı sizce ne kadar arttırdı?

Benim bilgisayar 30-35 saniyede açılıyor. Yeniden başlattığımda ise 1 dakikayı buluyor. Normal midir ?
Anakart logosu 5 saniyede geçiyor fakat hoş geldiniz yazısında 20-30 saniye bekletiyor.

Çok teşekkürler. Umarım güzel bir etkisi olur.

merhaba

ben de aynı dertten muzdaribim

ilgili dosyayı indirdim

ama rar dosyasını açmaya çalıştığımda ''arşiv biçimi tanınmıyor veya arşiv hasarlı'' cevabını alıyorum, ilerleyemiyorum

acaba dosya mı bozuldu, ya da ben mi eksik bir şey yapıyorum, tekrar yükleyebilir misiniz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…