Windows 10 1903 kapat butonu ile kapanmıyor

Makaleler
2
Yer
Miami, FL
Windows 10 Sürüm 1903'e geçiş yaptıktan sonra başlat menüsünden "Bilgisayarı Kapat" tuşu ile bilgisayarımı kapatamıyorum. Bu komutu verdiğimde bilgisayar kapanır gibi oluyor, ekran gidiyor ve yeni açılmış gibi karşılama ekranı tekrar geliyor.

Ancak yeniden başlattıktan sonra Windows'u kapatabiliyorum. Sebebini anlayamadım.

Kapat tuşuna bastığın zaman aynı uykudaymış gibi mi oluyor?

@kaplumbaga deden Hayır. Uyku moduna aldığım zaman bilgisayarın bütün ışıkları ve fanları kapanıyor ancak kapata bastığımda 5 saniye içinde karşılama ekranına dönüyorum. Sadece monitör kapanıp açılmış gibi oluyor. Fanlar kapanmıyor veya klavye, ekran kartı ışıkları sönmüyor.

Antivirüs olarak avira'yımı kullanıyorsun?

Hocam şey deneyebilirsiniz. Okullarda akıllı tahtalarda falanda kullanılıyor. Bir buton oluşturun kapatmak için. İnternetten nasıl yapıldığına bakabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Temiz kurulum ile mi geçtin ? ME sürücüsü yükleyip dene.
Windows'un getirmiş olduğu güncelleme ile geçiş yaptım. 1809 sürümünde böyle bir problemim yoktu. Bir başka konuda aynı sürümde aynı problem yaşanmış. Sorun, Chipset sürücüleri güncellenerek giderilmiş.

Hali hazırda yüklemiş olduğum Chipset sürücülerini yeniden anakartımın sitesinden indirdim ve kurdum. Şimdilik bir problem yok gibi görünüyor. Zaten bu sık sık olmuyordu, ara sıra oluyordu.

@oguzozer Hayır. Kaspersky kullanıyorum.
Chipset sürücüsü güncellemesi de işe yaramadı. Yine internet üzerinde görmüş olduğum bir diğer yöntemi denedim. Windows hızlı başlatmayı kapatıp tekrardan açtım. Bilgisayarı kapatıp açınca veya yeniden başlatınca zaten bir süreliğine düzeliyor bu problem.

Bir gelişme olduğunda rapor edeceğim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…