Windows 10 1903'ün yüklediği sürücüler güncel mi?

166770

Kilopat
Makaleler
5
Bilgisayarıma Windows 10 1903 kurduğumda aygıt yöneticisi temizdi. Merak edip ses ve ağ kartına baktım sürücü tarihi 2019 idi. Peki diğer yüklediği sürücüler chipset ve benzeri sürücüleri benim elle güncellemeye gerek var mı?

Slim Drivers Kur Tek Tek Yükle Daha İyi olur

Gerek yok, gerekli olanları kendisi güncelliyor zaten.

Ekran kartını baya eski sürümünü yüklüyor otomatik güncelleştirmede, ben güncelini kuruyorum temiz kurulum ile.

İntel Driver & Support Assitant programını yükle intel in kendi sitesinden gerekli ayarları güncellemeleri zaten otomatik yapıyor en sağlamı ve en kralı. Ses kartlarından tut ekran kartlarına kadar harici ekran kartlarına kadar hepsini tarayıp sana napman gerektiğini söylüyor. Bende 1903 sürümünü kullanıyorum.

Driver kurarken İntel'in, Hp'nin, Microsoft'un veya harici programların -SlimDriver gibi- aracılığınızı kullandığınızda son sürüm sürücüyü her donanım için almaz.

Microsoft'un mesela kendi sürücü havuzu vardır, o sunucularda parça donanım adına göre bulup, uygun olanını çeker.

Benim önerim şu: Windows 7'de de, Windows 10'da da en temiz kurulum için evvela her şeye karşı ağ adaptörünün sürücüsünü bir kenara indirirsin. Sonrasında ekran kartının o anki en güncel sürümünü indirirsin (beta kullanmayın, tavsiye etmem). Sonrasında formatı atarsın. İnternete bağlamadan bilgisayarı açarsın. İlk önce ekran kartını kurar, sonra yeniden başlatıp internete bağlarsın. Güncelleme kısmından da güncelle dediğinde zaten tüm sürücüleri çekecektir sistem, ekran kartı hariç olacağından onu atlar, dolayısıyla sorunsuz bir sürücü kurulumu olur, güle güle kullanırsın...

Çok nadiren bazı aygıtları tanımaz, onları da elle kurman gerekir. Bir de eğer laptopsa dokunmatik yüzeyi doğru algılamamış olabilir, onu da laptopun üreticisinin sitesinden çekip yüklersin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…