Merhabalar,
Windows 10 sürüm 2004 (is derlemesi 19041.388) işletim sistemine sahip bilgisayarım. Bu güncellemeyi yaptığımdan beridir Xbox'a bağlı oyunları Online oynayamaz oldum. Yaptığım araştırmalar sonucu teredo denen baş belasının buna sebep olduğunu öğrendim. Hata şu şekilde;
Bu hatayı çözebilmek adına yerli yabancı tüm kaynakları; YouTube ve benzeri yerlerde olan tüm videoları izledim, tamamını da eksiksiz yaptım.
CMD ile yapılabilecek tüm kodları da denedim ama en son aldığım ekran durumu şu şekilde;
Error'da yer alan UDP hatası çoğu zaman değişiklik gösterdi. "Unmanaged" / "dormant" gibi değişik değişik birçok hata çıktı her kodda ayrı hata gibi bir durum oluştu.
Xbox müşteri hizmetlerinin yönlendirmelerini de tamamen yerine getirdim; ancak sorunum düzelmedi ve onlarda internet sağlayıcınızla görüşüp Xbox için gerekli portları açtırmasını söyleyin dedi. İnternet sağlayıcım Vodafone ile görüştüm ama tabii ki anlamadılar fakat kendim araştırdım Xbox için gerekli 3074 portunun açılmasını yaptım;
Bunlarla çözemeyince bir de VPN yönetimini denedim; ancak VPN'de çare olmadı.
Teredo aygıt yöneticisinde Microsoft kernel olarak görünüyor ağ bağdaştırıcıları içinde. Onu silip aygıtı tekrar yükledim ancak bu da çözüm olmadı.
Bazıları DNS değiştirme ile çözmüş ancak tabii bu da çözüm olmadı. Bazıları ise format ile sonuca ulaşmış ancak şuana dek bir tek onu denemedim; çünkü çok fazla yedeklemem gereken dosya var ve şu an için yedekleme imkanım yok.
Bu illeti nasıl düzeltebiliriz? Yardımlarınızı bekliyorum. Kaç gündür geceğim gündüzüme karıştı çözemedim. Umarım burada hep birlikte çözebiliriz.
Şimdiden emek sarf eden herkese teşekkürler.