Windows 10 20H2 Format Atma

Makaleler
2
Merhabalar arkadaşlar dün Windows normal şekilde açılmadı belli süre sonra bilgisayar markasının logosu ekrana gelip ondan sonra açılmıştı. Bugün ise otomatik onarma ekranına attı ve 2 kere yeniden başlatmama rağmen düzelmedi. Bilgisayarı kapatıp açtığım zaman düzeldi bu sorunu çözmem için büyük olasılıkla format atacağım veya başka çözümü varsa çok iyi olur. Neyse sorularım şunlar;

1. 20H2 ISO dosyasını Microsoft'un sitesinden bulabilir miyim?
  2. Ekran kartı sürücülerini bilgisayarın destek sayfasından mı yoksa ekran kartının üreticisinin sitesinden mi indirmeliyim (dizüstü bilgisayar).
  3. Rufus ile flashlama yaparken GPT mi MBR mi seçmem gerekiyor? (UEFI destekliyor)
  4. BIOS ile ilgili tek yapmam gereken Boot edilecek makine sıralamasından başka bir şey var mı? (BIOS Update yapamam elektrik kesintisi bu aralar çok oluyor)
  5. Benim manuel ile kurmam gereken sürücü var mı?
Bilgisayar özelliklerim:
Lenovo Ideapad 320-15IKB 81BT.
1 TB HDD 5400 RPM ST1000LM035-1RK172.
8 GB RAM.
AMD Radeon 530.
Intel UHD 620 Graphics.
Intel i5 8250-U.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarın markasının logosu geliyorsa UEFI'dir zaten. Format neden atacaksın ki sorun değil bu?

1. Buradan 20H2 indirme aracını indirin.

https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=691209

2. Ekran kartı sürücüsünü güncel olan yerden hangisi güncel ise oradan indirin.

3. GPT olarak yazdırın.

4. Evet ayrıca sadece Boot tuşuyla başlatabilirsiniz USB'den.

5. Bütün sürücüleri manuel kurun bildiğiniz bilmediğiniz hepsini.

Bilgisayarın markasının logosu geliyorsa UEFI'dir zaten. Format neden atacaksın ki sorun değil bu?

Otomatik onarım ekranı sorununu çözmek ve 20H2 güncellemesi kurmak istiyorum.

Bunun gibi ekran ve.

Bunun gibi ekran geldi 2 kere yeniden başlat dedim olmadı bilgisayarı kapattım açtım düzeldi dün bu ekran gelmeden önce olmuştu ama düzelmişti. Bundan dolayı uğraşmak istemiyorum.

Bu sorunu çözersen zaten gerek kalmaz format atmana. Var çözümü ama önce USB'yi hazırlaman gerekiyor ve USB ile başlatıp onarım kısmından başlangıç onarma yapmalısın. Daha olmadı Boot dosyalarını EFI bölümüne tekrar tanımlarsan bu sorun biter ama bu zor olan.

Hocam zaten temiz kurulum ile sürüm güncellemesi de yapmak istiyorum bu yüzden format atıp güncel Windows sürümü kullanmak istiyorum.

Merhabalar format attım arkadaşlar ses kartı sürücüsü , chipset sürücüsü , touchpad sürücüsü, grafik sürücülerini güncelledim.Windows Update güncellemesi yapıyorum. Bilinmeyen aygıt uyarılarını kaldırdım. Bluetooth sürücüsünü kurdum IRST kurdum ama nedense aygıt yöneticisinde çıkmıyor başka kurmam gereken sürücü var mı? Nedense bana eksik var gibi geliyor ama. Chipset sürücüsü kurduğum halde sürücü tarihi 2009 olarak gözüküyor normal mi dir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…