Merhabalar Windows 10 20H2 sürümüne geçtiğimden beri Realtek sürücüsü ile ilgili Windows ile manasız bir savaş veriyorum benim kurduğum sürücünün kontrol paneli sayesinde ana kartımdaki mavi söket ile hoperlörden ses alırken yeşil jak girişi ile kulaklıktan alıyorum üstüne ses için de tercih ettiğim equalizer ayarlarını yapıyorum lakin ne yaptıysam fark etmedi Windows daha güncel diye kendi kafasına göre sürekli universal sürücü kuruyor bu oldugu zamanda sadece yeşil jak söketinden ses almamı sağlıyor kontrol paneli olmadığı için ayarlayamıyorum equalizer ayarları da direk olarak devreden çıkıyor tekrar kurmaya kalktıgım zaman.
Bu sinir bozucu durum yeterli değilmiş gibi uninstall loop diye adlandırabileceğimiz duruma giriyor ve yok DDU kullarak sil yok reğeditten değer değiştir vs uğraş dur tarzı bir duruma sürüklüyor beni.
Şimdiye kadar denediklerim;
"Gelişiş sistem ayaları>donanım>donanım yükleme ayarları" bu panel altından yeni donanıma otomatik sürücü yüklemeyi devre dışı bıraktım.
Servislerden plug and Play'i devre dışı bıraktım.
Servislerden Windows Update'i devre dışı bıraktım ama nafile.
"Realtek Audio Control", Realtek Audio Codec ile en iyi ses deneyimini sağlar. Bu Uygulamada ses aygıtı efektlerini ve tüm ses aygıtı ayarlarını yapabilirsiniz.