Windows 10 20H2 v2 yazamama sorunu

nureddinyahya

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
-PC-
MB: ASRock A320M-HDV R4.0
CPU: AMD Ryzen 5 1600 AF
GPU: GALAX GeForce GTX 1650super
RAM: ADATA XPG Gammix D30 2x8GB
SSD1: Kingston A2000 250GB M.2 NVMe SSD
SSD2: Kingston A400 240GB SATA SSD
HDD1: Seagate 500GB SATA HDD
MO1: Lenovo Legion R25i-30 24.5” 165Hz 0.5ms

-Mac-
MD: MacBook Air M1, 2020
CPU: Apple Silicon M1
RAM: 16GB
SSD: 250GB SSD
Meslek
Öğrenci ve Müzik Yapımcısı
Merhaba,
2 gün önce bilgisayarıma temiz Windows 10 20H2 v2 x64 kurdum (önceden de aynı sürüm vardı ama PC'nin yeni temiz kurulum ile rahatlayacağını düşündüğüm için (ki gerçekten öyle oldu)).

Sorunsuz yükledim ve sorunsuz çalışıyor ama bir şey hariç. Arama yerine yazı yazamıyorum. İnternette bir kaç çözüm buldum ama bilgisayarı her açtığımda aynı şeyi yapmam gerekiyor ve ayrı bir şey daha var, başka bir kullanıcı açtım (outlook hesabı ile) ve biliyorsunuz ki oturum açma kısmında o kullanıcı outlook şifresini girerek oturumunu aktifleştirebiliyor. Oraya geldiğimde oturum aç diye bir düğme var. Basıyorum outlook şifresi girme yeri geliyor. Ama boşluğa hiçbir şekilde bir şey yazamıyorum!

Arama yerine yazamama sorununu çözen çözüm:
Windows + R yapıp "C:\Windows\system32\ctfmon.exe" yazmak.
Ama bu sadece arama yerinin sorunun çözdü, diğerini çözmedi ve ayrıca PC'yi her açtığımda aynı şeyi yapmak zorunda kalıyorum.

PC Bilgileri:
ASRock A320M HDV R4.0
Ryzen 5 1600 AF
GALAX GTX1650 Super
16GB 3000MHz Ram
Kingston A2000 M.2 250GB SSD (Windows bu sürücüde kurulu (Windows 10 20H2 v2 x64 Turkish (Heidoc tool ile microsoftun sitesinden orjinal indirilmiştir.)))

Son düzenleyen: Moderatör:
  1. Win+R tuşlarına bas.
  2. Regedit yaz.
  3. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run yoluna git. Run klasörüne tıkla.
  4. Sağ tarafta sağ tık, Yeni - Dize Değeri
  5. Dize adını "ctfmon" yap
  6. ctfmon dizesine çift tıkla, değer vergisi başlığı altına:
    C:\Windows\System32\ctfmon.exe
    yaz. Tamam.
  7. Bilgisayarı yeniden başlat.

Yeniden yapmak için artık çok geç.
Hocam ben de aynı yerlerden geçtim, aynı gün içinde 3 defa temiz kurulum yapmak zorunda kaldım, her seferinde dosyaları yedekleyerek. Sizi anlıyorum. :D
  1. Win+R tuşlarına bas.
  2. Regedit yaz.
  3. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run yoluna git. Run klasörüne tıkla.
  4. Sağ tarafta sağ tık, Yeni - Dize Değeri
  5. Dize adını "ctfmon" yap
  6. ctfmon dizesine çift tıkla, değer vergisi başlığı altına:
    C:\Windows\System32\ctfmon.exe
    yaz. Tamam.
  7. Bilgisayarı yeniden başlat.
Arkadaşın dediğini bir deneyin.

Hocam doğru yaptığınıza emin misiniz? :D
Yeniden deneyeceğim ve ayrıca bir kaç driver indiriyorum. Bir de windows için güncelleme var mı diye bakacağım.
Hocam doğru yaptığınıza emin misiniz? :D
1616444703452.png

Hocam bi bakın doğru mu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı