Windows 10 22.09 güncellemesinde işlemci kullanımı arttı

İşletim sistemi
Windows 10
Makaleler
2
RAM
2x16 32 gb
SSD veya HDD modeli
pny cs3030
Ekran kartı
rx 6600 xt
Anakart
asus prime x570-p
İşlemci
r5 5600x
Windows 10 22.08 surumunden Windows 10 22.09 surumune gectim ve LoL'ya da Warframe gibi oyunlarda islemci kullanimim %20'den %40'a gecti. İkisini de %40 cok zor durumdayim 2 tane oyun acardım %35 %40 gecerdi SMT kapali 6 Core ile ama simdi %80 %90 geziyor. Bazen eski kullanima geri dusuyor.

Güncelledikçe bilerek sisteme yük bindiriyorlar Windows 11 kullandırmak için. Az kaldı eski sürüm Windows 10 kurup temelden kapatacağım Update'yi.

SMT'yi niye kapalı kullanıyorsunuz ki? Açabilirsiniz bence hocam.

SMT açıp Core Performance Boost ve Precision Boost Overdrive kapatıp deneyin hocam belki faydası dokunur.

Gerçekten her update sonrası sistemimin stabilitesi bozuldu. CPU ve RAM kullanımı fırladı. Bazı uygulamalar hata vermeye başladı. Dün gece sinir krizi geçirip Linux Mint kurdum makineye.

Hocam büyük güncellemelere bazen temiz kurulumla geçmek gerekebiliyor. Ek olarak soğutucunuz ve sıcaklıklarınızı sorabilir miyim?

Gerçekten her Update sonrası sistemimin stabilitesi bozuldu. CPU ve RAM kullanımı fırladı. Bazı uygulamalar hata vermeye başladı. Dün gece sinir krizi geçirip Linux Mint kurdum makineye.

ReviOS kullanıyorum neredeyse her servis kapali ve eskisiyle butun ayarlar.

Hocam büyük güncellemelere bazen temiz kurulumla geçmek gerekebiliyor. Ek olarak soğutucunuz ve sıcaklıklarınızı sorabilir miyim?

Arctic Freezer Liquid II 240mm %50 kullanimda 51 52 derece. Zaten temiz kurulum yaptim USB ile bu sorun kurulumda bir sorun var diye tekrar format attim yine olmadi.

2 oyun acinca 60-65 oluyor cok ses cikariyor ve oyunlar kasiyor eskiden kasmiyordu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı