Kurulumda bilgisayarınızı onarın kısmından sorun gider kısmından CMD'yi açıp Diskpart'ı açın. Sonrasında list disk diyerek istediğiniz diski select disk X diyerek seçin. Sonrasına convert MBR, yazıp kuruluma devam edin. MBR'ın küçük harfli olmasına dikkat edin.
Sence bunu denemedim mi zannediyorsun? Kuruluma başlar başlamaz GPT'ye çeviriyor. Ayrıca Shift+F10 ile zaman kazanarak direkt CMD'yi açabiliyorsun.
Ya şaka gibi! GPT'ye çeviriyor yeni bölüm oluşturunca. MBR'ye çeviremiyorum o zaman da ve 1 MB çöp oluyor.
Sonunda çözümü buldum. 1 MB oluşturun, sonra geri kalanını disk bölümüne oluşturun ve 1 MB'yi 100 MB'lik bölüme aktarın ve o 1 MB'yi aktara aktara asıl diske gelecek ve böylece 1 MB kurtulmuş olacak.
Bu arada 1 MB'yi Windows'un eski versiyonundan oluşturun kurtarmak için zor kısım bu veya CMD üzerinden şu komutları yazın:
- diskpart yazın
- list disk
- sel disk 0
- convert mbr (Her şeyi manuel olarak sildikten sonra yapın veya şu komutu kullanın. Artık size kalmış: 1. clean 2. create partition primary 3. format fs=ntfs quick)
Direkt create partition primary size=1 yazmayın çünkü uzun bir hata çıkacak karşınıza.
list volume sonra sel volume 0 (Doğru numarayı yazın.) shrink desired=1 yazın ve sonra sel dis 0 ve create partition primary size=1 yazın. İleri geri gelin eğer disk oluşturma ekranındaysanız sonra önceden dediklerimi yapın mesela şimdi alt bölümde ya bölüm oluşturun artık ve sorunun neden olduğu çözüldü. Windows bu diskte yüklenemez. Seçilen disk MBR bölümün tablosu ve EFI sistemlerinde, Windows yalnızca GPT diske yüklenebilir ve problemli son.
Kurulumda bilgisayarınızı onarın kısmından sorun gider kısmından CMD'yi açıp Diskpart'ı açın. Sonrasında list disk diyerek istediğiniz diski select disk X diyerek seçin. Sonrasına convert MBR, yazıp kuruluma devam edin. MBR'ın küçük harfli olmasına dikkat edin.
Mecburen GPT olmalıymış Windows 10 22H2'de ondan oldu. EFI virüsleriyle uğraşırım o zaman ben. Bu sanal makinede denerim veya daha uzun bir yolu var Linux kur. Sanal makinede oluştur vb. ama en kötü bilgisayardayız diyelim bu mümkün değil.
Kesin çözüm buldum. EFI'yı ayarlardan devre dışı bırakın. BIOS ayarlarında ve CSM'yi aktifleştirin.